Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De IBOP in Lisse gisteren, beoordeeld door Dirk Reijne en Marcel Beukers, kan met zestien van de negentien beoordeelde dressuurmerries als zeer geslaagd de boeken in. Maar ook de klapper van de dag, Everdale-dochter Jacatra’s Roos die 90,5 punten verdiende, maakte het een dag om met plezier op terug te kijken.

“We zeiden al tegen elkaar: ‘als we zulke paarden elke dag konden beoordelen, daar word je toch blij van!'”, aldus Dirk Reijne over Jacatra’s Roos (uit Roos pref prest sport-dr v.T.C.N. Partout, f/g Jacatra BV, Zuidoostbeemster). “Een toppaard, een lust om naar te kijken. We hebben haar met bijzonder veel plezier beoordeeld. De draf is heel constant met een heel goede techniek en veel souplesse. Ze heeft de gehele proef een mooie houding laten zien.”  Ze is gefokt uit een volle zus van het Olympiadepaard Nadine van Hans Peter Minderhoud.

Twee merries slaagden daarnaast met 80 punten, waaronder Desperado-dochter Iris (uit Starlight ster v.Welt Hit II, fokker H. Folmer uit Woudenberg) van Y. Kaptein uit Hazerswoude Dorp. “Een grootramige merrie die zeer goed kan draven, met heel veel techniek, een mooi afloop van het voorbeen en een achterbeen dat met veel buiging onder de massa wordt gezet. Galopperen doet ze met veel balans.”

De Electron-dochter Jarlien uit Zarlien pref v.Krack C, f/g G. de Bruijn, Schelluinen en Ad Valk, Gorinchem) kreeg eveneens 80 punten. “Een scherpe merrie, groot met van huis uit een mooi front en een goede schoft/schouderpartij. Ze kan extra draven met een goed voorbeen en veel techniek, ook valt op dat ze goed kan schakelen.”

KK voor KWPN, overname met bronvermelding toegestaan.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners