Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Maakten wij gisteren al bekend dat er meerdere topspringhengsten naar de KWPN Stallion Show komen voor predicaatverhoging, ook aan de dressuurliefhebbers is gedacht. Dressuurgrootheden als Johnson TN, Vivaldi, Painted Black en Wynton betreden de piste op vrijdagmiddag van de KWPN Stallion Show.

De vrijdag is altijd al een prachtige dressuurdag vol sport én fokkerij, dit jaar doen we er nog een schepje bovenop met meerdere bewezen dressuurhengsten die hun opwachting maken. De Olympische hengst Johnson TN komt vanwege zijn uitstekende resultaten in de fokkerij in aanmerking voor het preferentpredicaat. Hij kreeg vorig jaar via de erkenning van Double Dutch zijn vierde zoon KWPN-gekeurd. Nog een hengst die deelnam aan de Olympische Spelen, Painted Black, komt in aanmerking voor ditzelfde predicaat. Ook Vivaldi fokt opvallend goed en is de vader van maar liefst negen goedgekeurde zonen, waarvan een aantal bovengemiddeld presteren in de sport; Desperado, Dream Boy, Expression, Eye Catcher, Ferdinand, Geniaal, Jersey en de erkende hengsten Cennin en Vitalis. Vivaldi zal ook zijn opwachting maken op de KWPN Stallion Show. De inmiddels twintigjarige Roussau werd veilingtopper van de allereerste KWPN Select Sale en hij  bracht drie jaar op rij de kampioen van de hengstenkeuring. In de internationale sport maakt Zippo met Patrick van der Meer veel reclame voor Rousseau. Aangezien deze hengst al geruime tijd in Amerika verblijft, is hij niet aanwezig op de KWPN Stallion Show.

Naast deze vier preferentpredicaten worden er ook nog enkele keurpredicaten uitgedeeld. Hiervoor komen UB40, Westpoint en Wynton in aanmerking. De laatst genoemde komt ook daadwerkelijk naar de KWPN Stallion Show. UB40 staat al jaren gestationeerd in Noord-Amerika en fokt daar uitstekend. Hij werd afgelopen jaar zelfs Leading Stallion van Noord-Amerika. Jazz-zonen Westpoint en Wynton komen uit dezelfde jaargang. De inmiddels geruinde Westpoint is dit jaar de meeste stijgende hengst op de dressuurindex en staat eveneens in Amerika. Grand Prix-hengst Wynton heeft inmiddels al vijf KWPN-goedgekeurde zonen, waarvan één Gelderse hengst.

Bestel nu nog uw kaarten met korting in de voorverkoop
Programma

Foto Johnson TN: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners