Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Dé laarzen van Edward Gal die hij tijdens zijn gouden ritten met Totilas op de Wereldruiterspelen in Kentucky droeg, worden als openingsstuk geveild op de KWPN Select Sale. De opbrengst hiervan gaat naar het goede doel: Stichting Spieren voor Spieren.

Totilas, de zwarte dressuurparel die onder Edward Gal weergaloze overwinningen neerzette. Nog altijd is hij het bekendste dressuurpaard ter de wereld. Samen met Edward Gal regen zij overwinning op overwinning aan elkaar en braken zij wereldrecords. Nederlands kampioen in 2009 en 2010, individueel en teamgoud op de Europese kampioenschappen in Windsor (2009), winnaar van de Wereldbekerfinale in 2010 en individueel en teamgoud op de Wereldruiterspelen in Kentucky (2010). Met de laarzen die Edward tijdens de Wereldruiterspelen in Kentucky droeg, liet hij Totilas op weergaloze wijze naar de gouden medailles dansen. Meerdere tienen scoorde zij onder luid applaus van het publiek. En juist deze laarzen zijn aanstaande zaterdag het openingsstuk om te veilen tijdens de KWPN Select Sale.

Stichting Spieren voor Spieren en de KWPN Stallion Show zijn dit jaar aan elkaar verbonden en via de KWPN Select Sale probeert het KWPN een mooi bedrag binnen te halen voor deze stichting voor kinderen met een spierziekte. Spieren voor Spieren zet zich in voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland die door een spierziekte beperkt worden in alles wat ze willen en kunnen. Spieren voor Spieren financiert dankzij donaties onderzoek naar spierziekten en wil de beste behandeling maar ook de beste diagnostiek en zorg voor kinderen met een spierziekte door kinder- en expertisecentra te realiseren en de ontwikkeling van hulpmiddelen die elke dag leefbaarder maken. Tot slot wil Spieren voor Spieren blijdschap voor kinderen met een spierziekte en hun families zodat ze een lach op het gezicht krijgen en even niet aan alle beperkingen hoeven te denken.

Aanstaande zaterdag 3 februari vindt de dressuureditie van de KWPN Select Sale plaats, waar veilingmeester Frederik De Backer het gesigneerde item als openingsstuk zal veilen ten behoeve van Spieren voor Spieren. Om 17.40 uur staat de KWPN Select Sale gepland om aan te vangen en de collectie is alvast te bekijken op www.kwpn.nl/selectsale. Graag tot in ’s-Hertogenbosch!

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners