Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Twee jaar na Colonist-zoon Indiana is het wederom een tuigpaardhengst van fokker Wim Cazemier, genoemd naar een Amerikaanse staat, die het kampioenschap weet te veroveren. Eebert-zoon Kentucky die Cazemier in mede-eigendom heeft met oud-dressuurfokker van het Jaar Emmy de Jeu, staat aan de kop van een beloftevolle jaargang.

Maar liefst vier hengsten, die aan elkaar gewaagd waren, namen het in de kampioenskeuring tegen elkaar op. Het kampioenslint ging dus naar Kentucky (Eebert uit Gwendoline ster PROK v.Manno, fokker Wim Cazemier, Spencerville Indiana) die het avontuur van ‘dressuurvrouw’ Emmy de Jeu om eens een tuigpaardhengst te kopen direct tot een succes maakte. Juryvoorzitter Johan Hamminga lichtte toe: “Zowel de kampioen als de reservekampioen zijn paarden met heel veel allure en buiging in de gewrichten en met een extra manier van bewegen, met veel ‘go’. Het gaat dan om de details en we hebben besloten om het achterbeengebruik het meest te laten prevaleren. En daarom maken we Kentucky kampioen!”

Wim Cazemier genoot via de livestream mee en hing direct nadat het kampioenschap van zijn hengst bekend werd aan de lijn vanuit Amerika: “Wat super dit, we genieten ervan! Heel bijzonder! Ge-wel-dig!”, reageert hij enthousiast.

Reservekampioen werd de via de nakeuring voor de tweede bezichtiging aangewezen Fantijn-zoon Kolonel (uit Efira keur IBOP-tuig v.Vaandrager HBC, fokker W.L. Ruinemans uit Rhenen) van Uilke Haarsma uit Tjerkwerd. Op plaats drie Kane-BFT (Bocellie uit Donna ster v.Unieko, fokker B.G. Franken uit Elspeet) van Brian Franken. “Een fraai gemodelleerde, goed uitizende scherpe hengst, die in beweging veel buiging laat zien en veel takt, maar die er misschien een fractie meer in zou mogen klimmen”, lichtte Hamminga toe. De vierde hengst in de kwaliteitsvolle kampioenskeuring was de Atleet-zoon Kadanz (uit É Linda keur IBOP-tuig v.Manno, fokker J. Tienkamp uit Peest) van P. Reitsma uit Ureterp.

In totaal werden er maar liefst zeven tuigpaardhengsten, uit zeventien voor de tweede bezichtiging aangewezen hengsten, voor het verrichtingsonderzoek uitgenodigd. Dit waren naast de hengsten uit de kampioenskeuring een tweede zoon van Eebert, namelijk Kornuit (uit Violine ster pref v.Patijn, fokker T. de Jong uit Hollum) van de gebroeders Luning uit Ruinen, Kenzi H (Manno uit Satilly ster v.Jonker, fokker J.H. Heyink uit Manderveen) van Egbert Kruiswijk uit Loenen aan de Vecht en de Zilfia’s Hoeve uit Houten en de zesjarige Hubert (Cizandro uit Veldine keur pref v.Manno, fokker Piet Lelieveld uit Leidschendam) van Jaap van der Meulen uit Broek.

Uitslag

(KK voor KWPN, foto melissen.net)

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners