Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het Zeeuwse keuringsseizoen is goed van start gegaan met de thuiskeuring vandaag. Van de acht aangeboden merries verdienden er vier de gewenste 70 punten voor exterieur, waaronder twee merries met het sportpredicaat die daardoor direct ster werden.

De VMF Stables uit Ellemeet was succesvol vandaag. Hun twee merries hebben dankzij prestaties in de sport al het sportpredicaat op zak en konden op de thuiskeuring vandaag het sterpredicaat in ontvangst nemen. Beide kregen 70 punten voor het exterieur. Allereerst de Armani-dochter Farmana Angel (uit Angel elite EPTM-dres PROK van Sandro Hit, fokker Stal 104 BV uit Wijdewormer), waarmee Stephanie de Frel afgelopen weekend nog vierde werd op het NK in de klasse ZZ-Licht. Afgelopen januari wonnen ze de Zeeuwse titel in deze klasse. “Deze merrie meet 1.64m en heeft een correct model met dito fundament. Ze staat ruim voldoende in het rechthoeksmodel en de bevindingen op de thuiskeuring vandaag in combinatie met haar goede sportniveau vormden alle reden om haar vandaag ster te verklaren”, reageert inspecteur Petro Trommelen, die ook de door VMF Stables voorgestelde Golden Lady Texel (Totilas uit Lady Teel keur sport-dres pref prest van Farmer, fokker Willem van der Linde uit De Cocksdorp) hoopt terug te zien op de Centrale Keuring deze zomer. “Ook deze merrie is met haar 1.63m niet de grootste, maar heeft zich op zevenjarige leeftijd al geklasseerd in het Z2-dressuur waardoor ze het sportpredicaat verdiend heeft. Vandaag konden we ook haar belonen met het sterpredicaat, dankzij haar ruim voldoende langgelijnde model en haar actieve, krachtige manier van bewegen op het straatje.” Ze is een halfzus van het Grand Prix-dressuurpaard Belle Lady Texel (v.Krack C) van Eva van der Linde.

Tweemaal 70 punten
Daarnaast kregen twee negenjarige merries de voor het sterpredicaat vereiste 70 punten voor exterieur. Dat betreft de rassige, 1.60m-metende Johnson-dochter Elfje Burga (uit Nice Burga ster PROK van Clavecimbel) van fokker Karin de Haan en mede-eigenaar Ton van der Kooij en de langgelijnde, correcte United-merrie El Punto (uit Scarabee van Negro, fokker B. van Stipdonk uit Liessel) van Marianne Westdorp uit Goes. Beide merries zijn daarmee in het stamboek opgenomen en hebben een eerste stap richting het sterpredicaat gezet. Wanneer zij minimaal 75 punten voor beweging behalen op de stamboekkeuring óf het sportpredicaat behalen, worden zij 'automatisch' ster.

JS voor KWPN / Foto: KWPN Regio Zeeland

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners