Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op de Twentse Tuigpaardendag in Ambt Delden wist de KWPN hengst Cizandro zelf de ereklasse te winnen maar deden zijn kinderen ook van zich spreken. Zijn onlangs goedgekeurde zoon Hubert VDM ging huiswaarts met de prijs de Rising Star, een rubriek waarin meerdere kinderen van Cizandro schitterden.

Cizandro best.

De ereklasse was dan wel niet zo groot maar dat deed niets af aan de winst van de KWPN-hengst Cizandro van de Gebr. van Manen uit Ede en fokkers Gebr. den Otter uit Bruchem. Met een prachtig front, een verwegbrengend voorbeen en een sterk ondertredend achterbeen haalde de bruine hengst in handen van Robbie van Dijk de winst binnen. Zilver D (v. Ganges) van en met John Donck werd tweede in deze rubriek maar in handen van echtgenote Ada Donck won de groots optredende Zilver D de damesrubriek. Met in het zadel Stephanie Hoekert werd Zilver D vervolgens tweede. De zadelrubriek rubriek werd gewonnen door Only the Lonely (v.Manno) met Evelien Corbeek. Maar op Stal Donck is de jeugd in aantocht. Zoon Dorian won, met naast zich zijn vader John, met de heel best showende Fontana D (v.Waterman) de jeugdrubriek. Nog zo’n jeugdig talent is Lieke Lueks. Lieke stuurde de KWPN-hengst Ditisem van haar opa Jan Muggen deskundig naar plaats twee, daarbij gezeten naast haar vader Albert Lueks.      

Rising Star

Voor de besten uit de drie limietklasse was er de prijs de Rising Star te verdienen. Zes paarden kwalificeerden zich daarvoor waarvan er vijf nakomelingen van Cizandro bij waren. Harry van Middelaar kwam niet terug in de finale. De vijf finalisten maakten er een geweldige show waarvoor veel waardering van het publiek. De groots optredende KWPN-hengst Hubert VDM, die in de sport onder de naam Bommelsteyns Hubert wordt uitgebracht, bleef er in handen van Lambertus Huckriede geweldig bleef overkijken en showde zich met veel actie. Hij werd de Rising Star. De zesjarige Hubert VDM van Jaap van der Meulen uit Broek is onlangs in het stamboek ingeschreven. Hubert was in 2016 de beste nieuweling in Ambt Delden en heeft inmiddels 108 winstpunten. Even minder vast dan de winnaar maar ook met heel veel kijk erop en met heel veel actie, waarbij het expressieve voorbeengebruik opvallend is, stuurde Anton Kogelman zijn vijfjarige India naar de tweede plaats. De derde Cizandro-nakomeling was ECW Imondro van Alfons Engbers die nu ook zelf de rijder was. Vorig jaar bracht Lambertus Huckriede de bruine uit voor Engbers. Helandro B van Cor van Dijk is ook een zoon van Cizandro en deze vijfjarige bruine showde zich weer ijzersterk bewegend. In het front moest hij toegeven op de hoogst geplaatsten. Johan Borkent kwam Vanenburg’s Emilano I en S (v.Manno) van Iris en Stefan Rozendaal presenteren. De voormalig dekhengst, die met mijn geweldige front heel veel indruk maakte, behaalde in deze sterke rubriek plaats vijf. 

DB voor KWPN

€122,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners