Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Inspecteur Henk Dirksen was vandaag samen met Floor Dröge en regiosecretaris Margaret Schep op pad om 15 paarden te beoordelen op de thuiskeuringen in Overijssel. Het bleek een geslaagde en vruchtbare dag.

Van de 15 beoordeelde paarden, kon er aan vier direct het sterpredicaat verleend worden en één merrie kan ster worden wanneer ze aan de gezondheidseisen heeft voldaan. In totaal kregen 9 van de 15 paarden minimaal 70 punten voor het exterieur, een goede score. Bij combinatie Wessels/Vetker in Wierden zijn meerdere merries die in de sport presenteren, aangeboden op de thuiskeuring. Bij de achtjarige Faith WV (Clinton uit Athene II van Indoctro) leverde dat direct het sterpredicaat op. “Deze bloedgemaakte, scherp gemodelleerde merrie heeft hard fundament en is heel aansprekend. Ze heeft al het sportpredicaat, waardoor ze direct ster kon worden verklaard vandaag”, vertelt Henk Dirksen. Bij dezelfde fokkers kreeg ook de Z-geklasseerde Growing Grey WV (Clinton uit Cinderella WV stb van Corland) 70 punten voor het exterieur. Zij komt uit de directe lijn van de KWPN-goedgekeurde hengst Wizzerd WV (v.Indoctro), en wanneer ze nog enkele winstpunten behaald en het sportpredicaat binnensleept, wordt ze dankzij deze thuiskeuring direct ster.

Goed bewaarde sportmerrie
Ook met het sportpredicaat op zak verdiende de Quintero-dochter Vanilla Rosa (uit J-Melrose S van Lavall I) van F.Y. Turk-Janvier uit Lemele het sterpredicaat. Zij deed dit met 75 punten voor het exterieur. “Deze 13-jarige merrie is heel correct gebouwd, heeft hard fundament en vertoont veel bloed. Het is een aansprekende merrie die zich nog heel goed gehouden heeft.” Eind vorig jaar slaagde de nu tienjarige Diekata (Ginus uit Ziekata van Orlando, fokker M.H.A. Garritsen uit Lochem) van C.S.B. Hoop uit Apeldoorn voor de IBOP met 76 punten, en vandaag kon ze ster worden gemaakt dankzij de vereiste 70 punten voor exterieur. Met haar 1.61m is ze niet de grootste maar ze liet wel een correct model zien.

Dressuur
In de dressuurrichting werd de achtjarige Fimona W (Amazing Star uit Monica W ster pref van Havidoff) van fokker H.A. Heijmerink uit Hengelo succesvol voorgesteld. Deze sport-dressuur merrie van 1.63m verdiende het sterpredicaat met 70 punten voor het exterieur. “Deze merrie is niet het meest royaal, maar beschikt wel over veel uitstraling en ze liet zich aan de hand op het straatje goed zien. Ze was al opgenomen in het stamboek en is nu in graad verhoogd dankzij haar exterieurscore.” De ZZ-Licht geklasseerde Welderin (Weltmeyer uit Dulderin van Hill Hawk xx) van D.I.T. Odink-Schrijver uit Lutten voldeed op de thuiskeuring ruimschoots aan de eisen voor het exterieur en verdiende hiervoor 75 punten, evenals voor de op het straatje getoonde stap en draf. “Deze elfjarige Hannoveraanse merrie moet nog aan de gezondheidseis voldoen om het sterpredicaat zeker te stellen. Dit kan door het behalen van het PROK-predicaat of het D-OC predicaat met aanvullen de röntgenfoto’s. Het is een correct gebouwde en aansprekende merrie met een fraai hoofd en een goede schoft-/schouderpartij”, aldus Dirksen.

JS voor KWPN

€122,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners