Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Nadat tijdens activiteiten door leden de wens werd uitgesproken meer te willen leren over het werken met digitale hippische platforms en de KWPN-website, trok de commissie in de afdeling de stoute schoenen aan en organiseerde een heuse Digi-avond.

Maandagavond 9 april was het zover: maar liefst 25 enthousiaste fokkers verzamelden zich bij De Radstake in Varsseveld. Wel even wennen: niet in de rijbaan om een paard, maar gewapend met laptop en IPad in de zaal.

Gestart werd met een korte presentatie over de mogelijkheden die de KWPN-website biedt. Voor de één een opfrisser van het geheugen, voor de ander een nieuwe wereld. De website werd in de aansluitende workshop aan de hand van gericht gestelde vragen verkend. Het zoeken naar de antwoorden bleek verrassend leerzaam en bracht de deelnemers op uiteenlopende pagina’s als ‘de eregalerij’, de nationale kader-pagina of die met predicaathengsten. Ook de mogelijkheden van de database werden verkend door bijvoorbeeld het opzoeken van genetische profielen, fokregistratiegegevens en prestaties. Ook werden natuurlijk de eigen gegevens, geregistreerde paarden en dekkingen gecontroleerd.

Het tweede deel van de avond stond in het teken van HorseTelex. Dirk Willem Rosie presenteerde bevlogen over de database die grenzen van stamboeken en landen overschrijdt. En hoewel inmiddels geprofessionaliseerd, blijft de basis het delen van fokkerijgegevens van fokkers, voor fokkers. Gezamenlijk werd geoefend met het toevoegen van paarden en wijzigen van gegevens en prestaties. Aan de hand van door Dirk Willem getoonde voorbeelden werd duidelijk hoeveel informatie er dagelijks aan de database wordt toegevoegd en gecontroleerd. Wat HorseTelex nog meer doet om ons te voorzien van actuele data werd onder andere geïllustreerd door het bekijken van de Results-pagina waarin FEI-resultaten worden bijgehouden.

Het samen verkennen van zowel de KWPN-website als HorseTelex onder het genot van een drankje is een heel gezellige bezigheid. Dat het uitzoeken van fokkerijgegevens heel verslavend werkt bleek al snel toen gezamenlijk pedigrees van elkaars paarden werden uitgeplozen. Hetgeen weer veel stof tot gesprek over de fokkerij opleverde. Door de basis en handigheidjes te leren van- en met elkaar was de avond zo gevuld. Het met hulp van een ander traceren van fokproducten en sportresultaten zou een passend vervolg van deze geslaagde eerste Digi-avond kunnen zijn.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners