Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Regio-inspecteurs Arnold Kootstra en Bart Bax bezochten vandaag met afdelingssecretaris Melianne van Wakeren een grote groep fokkers en eigenaren voor de thuiskeuring van de afdeling Rivierengebied. De temperaturen liepen hoog op en ook over de kwaliteit van de paarden waren de inspecteurs erg te spreken.

In de springrichting werden drie merries beoordeeld, waarvan Gacela-G (v. Ultimo x ster v. Furore) van fokker A. Janssen uit Huissen 75 punten kreeg voor exterieur. Met haar stokmaat van 1.60m. is ze niet de royaalste, maar haar langgelijndheid, ras en uitstraling compenseren dit ruimschoots. Ze scoorde 75 punten voor stap en 70 punten voor draf. Door haar sportpredikaat (Z) werd ze direct bevorderd tot stermerrie.

Quattro VH (v. Nabab de Rêve x Quick Star, fokker H.T. Poppe uit Raalte) van W.L. Vrieze uit Varsseveld kreeg 70 punten voor exterieur, stap en draf. Deze goed ontwikkelde merrie, met voldoende lengte in het lijf heeft in de sport gepresteerd op Z niveau en is momenteel hoogdrachtig. Wanneer ze voldoet aan de röntgenologische eisen van het KWPN wordt ook zij bevorderd tot stermerrie.

Bij de dressuurmerries konden de inspecteurs vier keer 75 punten kwijt voor exterieur. Hope (v. Cachet L x ster preferent v. Cabochon) van fokker R. van Woudenbergh uit Aalst GLD kreeg hiernaast 70 punten voor stap en 80 punten voor draf. De langgelijnde merrie is royaal ontwikkeld, heeft haar hals er goed op staan en beweegt met veel kracht en souplesse.

Hommage N (v. Chagall D&R x elite sport-(dres) IBOP-(dres) PROK v. Sunny Boy, fokker C. Niessen uit Hulsberg) van Y. Termeer uit Kapel-Avezaath valt op door haar mooie voorhand en haar ruime, goed door het lijf bewegende manier van stappen. Ze kreeg 80 punten voor stap en 75 punten voor draf. In combinatie met haar sportstand (Z2) leverde dit direct het sterpredikaat op.

Nog twee merries werden met 75 punten voor exterieur in combinatie met hun sportprestaties bevorderd tot stermerrie. Gommibee (v. Moorland’s Bodyguard x Polansky, fokker Th. Willig uit Abcoude) van M. van Wakeren uit Meteren is ZZ-licht geklasseerd en Carona (v. Florencio x ster v. Elcaro, fokker W. van de Heuvel uit Berghem) van L.J.C. Gerritsen uit Herveld presteert in de sport op Z2 niveau. Beide merries scoorden 75 punten voor stap en 70 punten voor draf.

Met 70 punten voor zowel exterieur, stap als draf kreeg ook de ZZ-licht geklasseerde merrie Allure (v. Casantos x Disconto, fokker R.J.M. Janssen uit Hernen) van V.W.B. Wennekes uit Niftrik het sterpredikaat toegewezen.

Al met al een goede start van het keuringsseizoen in de afdeling Rivierengebied, dat volgende week zaterdag 28 april wordt vervolgt met de IBOP voor dressuurpaarden in Velddriel (inschrijven is nog mogelijk).

Foto's: Yvonne Termeer

Foto: Yvonne Termeer

Foto: Yvonne Termeer

 

 

 

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners