Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De nieuwelingenklasse winnen in Bennekom betekent voor een tuigpaard zo ongeveer eeuwige roem. Deze eer viel vandaag op het fraaie Nationaal Concours Bennekom te beurt aan de KWPN hengst Innovatief. De jurering vond plaats via het digitale systeem.  

Het aantal nieuwelingen was niet zo heel groot maar de rubriek liet in z’n totaliteit een zeer positieve indruk achter. Verschillende paarden waren al gepresenteerd op één of meerdere oefenrubrieken op een Indoor evenement maar in Bennekom begint hun carrière dan echt.  Vijf van de acht deelnemers mochten naar de finale en het leverde enige verschuivingen op. Vanaf plaats twee steeg de KWPN-hengst Innovatief (Zepplin x Bianca reg A van Heiring Out) van fokker Hengstenhouderij Landzicht uit Giessenburg met aan de leidsels Mark de Groot naar de koppositie en dat met luid en duidelijk hoorbare instemming van het publiek. De vorig jaar ingeschreven Innovatief beschikt over een heel rijk front met heel veel kap. Daarnaast beschikt hij over machtige en krachtige, zeer expressieve bewegingen met een hoog grijpend voorbeengebruik. Achter treedt hij goed onder de massa en Innovatief toonde tevens heel veel inzet en wil om te presteren. De vijf jarige Innovatief is dit jaar verplicht deel te nemen aan de nationale competitie en hij moet daarin minimaal vijfmaal starten. 

Bekende

Leendert Veerman won vorig jaar met Equifirst Jannes (Manno x Fulony VDK stb van Patijn, fokker Jan Greve uit Haaksbergen), al het KWPN-kampioenschap voor driejarige tuigpaarden waar het ging om de Egbert Emmink Bokaal. Indoor was hij dit jaar ook al succesvol maar nu wist hij in deze ‘echte’ wedstrijd een fraaie tweede plaats in de wacht te slepen nadat hij in eerste instantie als eerste was binnen geroepen. De sympathieke Jannes showde elegant, maakte front en zijn lichtvoetige gedragen show sprak zeer aan. Lambertus Huckriede kwam met de veel Hackneybloed voerende Just Lucky (Wentworth Ebony x Anneke ster van Waterman, fokker J.A. van der Zee uit Enschede) in de baan. Deze zwarte toonde veel zweefmoment en showde zich met veel takt en lossigheid. Zijn vermogen kwam steeds beter uit de verf en ook de show van Just Lucky was zeer aansprekend. Henk Hammers wist bij herkansing een plaatsje te klimmen ten koste van Robbie van Dijk. Hammers had Jakarta (Ditisem x Tilony van Joviaal, fokker A. Woudenberg uit Wierden) van Adriaan Veerman ingespannen en deze elegante zilver-appel vos showde elegant en actievol. Robbie had Jack Sparrow (Cizandro x Petra ster pref van Koblenz, fokker Harry Tonnaer uit Ysselsteyn) van Gebr. van Manen meegebracht. Onder de naam Jasper werd hij al op enkele indoors uitgebracht. Deze bruine weet zich met zijn rijke front goed in de kijker te rijden.

Direct definitief

De drie paarden die direct definitief werden geplaatst waren Julius van Hapert (v. Cizandro) met Hans Castelijns, Intens (v. Urgent) met Freek Saris en Jericho (v. Dylano) van Egbert Kruiswijk met Piet Lijffijt, drie nieuwelingen die zeker ook potentie hebben. 

Nog meer hengstensucces

Succesvol was ook de Hackney-hengst Bocellies Matteo van André Veltkamp die uitkwam in de limietklasse voor grotemaat Hackney’s. Matteo won deze rubriek op overtuigende en zelfverzekerde wijze. Zijn show was zeer constant en werd gekenmerkt door ruimte en balans in zijn bewegingen. Bocellies Matteo is vorig jaar bij het KWPN ingeschreven.

DB voor KWPN 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners