Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op de IBOP in het Limburgse Panningen slaagden 17 dressuur- en één springmerrie. Onder hen twee dressuurmerries met 80 punten én een 20-jarige Bustron-dochter die daarmee nog keur werd.

De IBOP werd vanochtend begonnen met vier springmerries, waarvan er één met 75 punten slaagde. Van de 27 beoordeelde dressuurmerries slaagden er vervolgens 17. Twee van hen deden dat met 80 punten. Allereerst de zesjarige Johnson-dochter Heroniki PROK (uit Saloniki ster sport-dres RPOK van Sandro Hit) van familie Dorgeloos-Mannens uit Susteren. “Deze merrie heeft een fijne, actieve manier van stappen en maakte opvallend goede overgangen. In draf heeft ze veel tritt en techniek in de benen, en kan ze goed verruimen zonder te versnellen. Hier hebben we haar een 8,5 voor gegeven”, vertelt inspecteur Petro Trommelen. “In galop heeft Heroniki veel afdruk en ze heeft van nature veel houding.” Aansluitend kon de royaal ontwikkelde, 1.75m grote merrie op worden genomen in het stamboek en ster verklaard. Ze staat ruim voldoende in het rechthoeksmodel.

Goede galop
De vierjarige J’Adore KMK (Dream Boy uit Zarin JDJ stb van Krack C) van fokker C.M.G. Roggen uit Groningen scoorde ook 80 punten. Na afloop van de verrichting kreeg ze bij de stamboekopname 80 punten voor exterieur, waarmee ze ruimschoots aan de eisen voldoet voor het sterpredicaat. “Deze aansprekende merrie is goed ontwikkeld en heeft een mooi front. Ze stapt zuiver en actief. In draf toont ze een goed achterbeengebruik en zou ze nog aan balans mogen winnen. De galop is heel goed bergopwaarts, en ook daarin heeft J’Adore een goed gebruik van het achterbeen. Daarbij laat ze zich goed bewerken.”

20 jaar en topfit
Ook een opvallende verschijning was de 20(!)-jarige Bustron-dochter Racey ster (uit Shadow stb van Wahtamin xx, fokker P.J.M. van den Bogaard uit Aarle Rixtel) van J.A. Coolen uit Nuenen. Met haar 14e veulen aan de voet, legde zij met goed gevolg de IBOP af waarmee het keurpredicaat verdiende. “Een topfitte merrie, die nog veel hardheid heeft en een nette verrichting liet zien. Haar beste onderdeel vandaag bleek de stap, die was goed voor een 8,5”, aldus Petro Trommelen.

JS voor KWPN / Foto Heroniki - PicturePure voor KWPN Limburg

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners