Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Gisteravond vond in Houten de tweede lokale keuring van het seizoen plaats. In de regio Tuigpaard West was het aantal te keuren merries gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Veertien driejarige merries werden beoordeeld, negen mogen er door naar de Centrale Keuring.

Ook werden er vier 4 t/m 7 jarige merries beoordeeld, waarvan er twee door mogen naar de Centrale Keuring. Bij de enige achtjarige stamboekmerrie die werd getoond, kon de bovenbalk helaas niet worden verhoogd.

De meest opvallende merrie was Keldine, deze Cizandro-nakomeling is een volle zus van de recent goedgekeurde hengst Hubert VDM. De geregistreerde is J. van Rijn en deze merrie is gefokt door Piet Lelieveld. Inspecteur Merrieselectie Viggon van Beest vertelt: “Dit is een hele tuigtypische merrie met veel allure die zich overtuigend wist te presenteren. We hopen dat enkele doorverwezen merries zich in prestatie verbeteren op de Centrale Keuring.”

Ook werden er twee alternatieve IBOP-proeven verreden. De vierjarige Jasmijn (Eebert x Waldemar) van Piet de Groot slaagde met 76,5 punten. Mark de Groot was de rijder van deze merrie. De vijfjarige Ikanita (Colonist x Stuurboord) met Harry van Middelaar aan de leidsels, slaagde met 82,5 punten. Deze merrie is in eigendom van Toon van Doorn uit Soest. Voor beide merries was dit de eerste IBOP-proef, wanneer ze zich de tweede keer ook goed laten zien slagen zij definitief en verdienen ze het IBOP-predicaat.

Op 23 juni vindt de tweede lokale keuring van de regio West plaats in Asperen.

De uitslag van de keuringen vindt u onder de Agenda op deze website.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners