Rijpaard














Tuigpaard





Gelders paard


Jong KWPN



Toepassen

Drie merries kwamen vandaag in Ermelo terug voor de strijd om de kampioenstitel van Gelderland en een eventuele uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring.  Kampioen werd de merrie Kamille die op de stamboekkeuring in Velddriel al van zich liet horen door 80 punten voor het exterieur en 85 voor het springen te scoren. De drie merries die vandaag in Ermelo terug mochten komen zijn allemaal uitgenodigd voor de Nationale Merriekeuring.

Juryvoorzitter Henk Dirksen legt uit waarnaar gekeken wordt bij het formeren van de kopgroep. ‘’Bij het formeren van de kopgroep gaat het om een combinatie van exterieur en eerdere prestaties op de stamboekkeuring. Al deze bevindingen nemen we mee en zo komen we tot een eindoordeel.’’ Alle drie de merries komen uit bewezen sportstammen en behoren tot de top van Gelderland.

‘’We konden de merrie Kamille met recht kronen tot kampioen, ze is een hele jeugdige merrie die daarbij heel charmant is. Ze sprong het beste tijdens de stamboekkeuring waar ze 85 kreeg en met dit gegeven in het achterhoofd samen met haar zeer atletische lijf maakt haar de beste van de springpaarden in Gelderland.’’ Kamilla is een nakomeling van Comme Il Faut uit de elite preferente én sport merrie Earl Grey (v.Cardento). Ze werd klaargemaakt en voorgebracht door haar trotse fokker en eigenaresse: Alexandra van der Peijl.    

Cardento-nazaat Kantarina kreeg dus ook een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring: ‘’Het is een goed ontwikkelde merrie met een goede schoft met een hals die iets horizontaal is. Ze viel op de stamboekkeuring op door haar goede reflexen en voorbeentechniek.’’ De Radstake uit Varsseveld heeft de merrie gefokt en in eigendom. Katinka (v.Bernini uit Evita ster v.Odermus R) was de derde merrie in de baan. ‘’De merrie staat goed in het rechthoeksmodel en heeft daarbij een voldoende correct fundament. Ze kreeg het hoogste punt voor de techniek, namelijk 85 punten. Opvallend was he goede gebruik van het achterbeen.’’

Dit jaar konden springmerries in Gelderland na de stamboekkeuring meteen op voor het voorlopig keur. Alleen de allerbeste merries ontvingen een uitnodiging voor de Centrale Keuring om de kopgroep te formeren, de kampioen te kiezen en natuurlijk voor de tickets naar de Nationale Merriekeuring. Een nieuwe opzet die bij zowel deelnemers als organisatie als goed geslaagd is bevonden.

Annelou de Man voor KWPN
Overname zonder bronvermelding niet toegestaan
Foto: Persbureau Melissen

 

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners