Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het slotstuk van de Longines Global Champions Tour in Parijs, aan de voet van de Eiffeltoren, leverde voor Ben Maher en Explosion W (v.Chacco Blue) opnieuw een overtuigend GP-resultaat op.

Op het CSI5* greep ‘outsider’ Sameh El Dahan de Grand Prix-zege met de Douglas-zoon Suma’s Zorro, die daarmee 99.000 euro naar Egypte kon nemen. Hij was in de elfkoppige barrage de snelste van zes foutloze duo’s. Onder hen ook Ben Maher met Explosion W (Chacco Blue uit Uarina/Untouchable sport-spr prest van Baloubet du Rouet, fokker Willy Wijnen uit Berlicum), die eerder deze week nog het 1.50/1.55m wonnen in Parijs. “Ik probeer iedere week alles te geven en had hier een heel goed concours met Explosion W. Het is een ongelooflijk fijn paard en hij sprong steeds foutloos, alleen ik kon de jongens voor mij niet bijhouden vandaag. Maar we hebben nog een hele toekomst voor ons want hij is pas negen jaar, en ik blijf mijn uiterste best doen!”, reageerde de Brit. Wie anders dan Harrie Smolders zette het beste Nederlandse resultaat neer in deze Grand Prix, met de Diamant de Semilly-zoon Don VHP Z eindigde hij als derde.

Sterrehof's Calimero vijfde
Ook Nederlander Marc Houtzager hield de lei volledig schoon met Sterrehof’s Calimero (2e bez., Quidam de Revel uit Maifa ster prest van Libero H, fokker Stal Horn uit Oud Ootmarsum). Hij had net wat langer nodig, en eindigde zo als vijfde in deze prominente Grand Prix. Voor Edwina Tops-Alexander zat het met de elite sport-merrie California (L’Esprit uit Olivia elite sport-spr pref prest van Libero H, fokkers Jan Dunnewind en Gerbrand van Beesten) wat minder mee in de barrage. Twee fouten leverden hen nog wel een top-tien klassering op. De leiding in het LGCT totaalklassement heeft ze nu wel uit handen moeten geven, aan Ben Maher.

JS voor KWPN / Foto Sterrehof’s Calimero - HippoFoto

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners