Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het CH Zuidenveld kent een rijke traditie, de 98steeditie vond vandaag plaats in Dalen. Dit zeer sfeervolle en bijzonder drukbezochte paardensportevenement, waar overigens ook de regionale tuigpaardrijders van Het Zuidenveld voor diverse zeer aansprekende rubrieken zorgden, kende diverse highlights waarvan het VTN-kampioenschap vijfjarige tuigpaarden er één was.

 

De deelnemers aan de rubriek vijfjarige tuigpaarden worden uit de diverse categorieën uitgenodigd op basis van prestatie van dit seizoen. Negen paarden kwamen er in de baan. Na een herkansing werd het een onomstreden overwinning voor ECW Imondro (Cizandro uit Sastrona ster preferent van Jonker, fokker G.W. Zuidema-Van Dam uit Liederholthuis) van Alfons Engbers. In handen van Lambertus Huckriede liep deze donkerbruine zonder één misse pas naar een zeer grootse overwinning. Schitterend van front, een extra voorbeengebruik, achter er goed bij en zuiver vierkant zo liep deze jonge van energie bruisende topper zich naar het kampioenschap. En wat doet hij veel denken aan voormalig meervoudig kampioen van Stal Huckriede, de legendarische Cambridge Cole-zoon Just in Time! De KWPN-hengst Idol (v. Manno) van Black Horse B.V. met Mark de Groot kon naast Imondro plaats nemen. De hengst showde zich met veel actie maar wist niet de gehele wedstrijd in zijn juiste balans te blijven. Met zijn altijd er bijzonder fier overkijkende India (v. Cizandro) behaalde Anton Kogelman plaats drie. De arbiter plaatste vervolgens Ivo PSH (v. Saffraan) van H. Pos voor de KWPN-hengst Image HBC (v. Ditisem) van de HBC-stal met Harry van Middelaar.  

Schakelvermogen

Uitgezien werd er ook naar de nationale competitie. Daarin heeft zich sinds kort een nieuwe speler aangemeld en die is nu al meteen hoofdrolspeler. Zeven paarden namen er deel met voor vier een herkansing. En bij die herkansing wisselde de koppositie. Die ging naar Icanita (v. Colonist) van Toon van Doorn met Harry van Middelaar. Het was voor Icanita de tweede competitiewedstrijd en die won ze dus vandaag ook. Icanita is een super attente merrie met heel veel vermogen en souplesse. Ze kan schakelen. Een prachtig front, achter veel vermogen en voor een goede actie, zo ging ze naar de top. Lambertus Huckriede reed Just Lucky (v. Wentworth Ebony), ook een paard dat zeer aansprekend presteerde en zich heel deftig in het front maakte, naar plaats twee. Daarna volgde de KWPN-hengst Innovatief (v. Zepplin) van Hengstenhouderij Landzicht met Mark de Groot. Deze moest bij herkansing zijn voorlopige koppositie verwisselen met plaats drie en dat kwam omdat Innovatief tijdens de tweede omloop wel heel erg gretig werd en fouten maakte. In zijn eerste omloop showde hij super deftig met een zeer expressief voorbeengebruik. Henk Hammers kwam met de scherp bewegende Jakarta (v. Ditisem) van de familie Veerman op de vierde plek. Innovatief nam deel in het kader van zijn verplichtingen als dekhengst. De vandaag ook uitkomende hengsten Indiana, Image HBC, Icellie en Idol moeten dit jaar vijfmaal worden gestart in de nationale limietklasse. 

Kwaliteit

Veel kwaliteit was er in de lage limietklasse. Vijf paarden kregen daar een herkansing en daarbij waren drie KWPN-hengsten. Ook de kopplaats was voor een KWPN-hengst. Het was namelijk Indiana (v. Colonist) die met zijn fraaie gedragen show de winst binnenhaalde. Prachtig terugkomend in het front, een mooie actie voor, een groot zweefmoment genererend en achter functioneel aantredend, zo won hij in handen van Klaas Buist deze wedstrijd. De jury plaatste vervolgens de bij stukken goed optredende maar toch nogal wat foutjes makende KWPN-hengst Icellie (v. Bocellie) van Rein Bosch met Harm Jan Veenstra op plaats twee gevolgd door Heideroos (v. Cizandro) van Wout Liezen met Harry van Middelaar. Ook Heideroos maakte tussen haar goede momenten door nogal wat foutjes. Daarna volgden Heraut (v. Bentley VDL) met Freek Saris en de KWPN-hengst Heliotroop VDM (v. Colonist) van Jaap van der Meulen met Henk Hammers en die sterk bewegende voshengst kwam wel zeer slecht weg met deze plek.

Legendarisch

De speaker noemde de winnaar van de ereklasse legendarisch terwijl hij toch nog maar twaalf jaar is. Het gaat hier om Brandy (v. Uromast) van het Brandy Consortium. De in handen van Harry van Middelaar bijna niet te kloppen Brandy voegde ook nu weer een klinkklare overwinning toe aan zijn geweldige staat van dienst die hem inderdaad nu al bijna legendarisch maakt. Brandy is uniek door zijn geweldige front en zijn natuurlijke en spontane manier van showen. Daarna volgde Lambertus Huckriede met de veel front makende ECW Business (v. Vlasco) van Gerrit Egberink. De arbiter plaatste vervolgens Bastiaan met Erik van der Veen voor Equifirst Amadeus (beiden zonen van Saffraan) met Leendert Veerman waarbij Amadeus zeer goed begon maar daarna te vaak in de fout ging. In handen van Anneke Huckriede ging deftige Business in de damesrubriek op kop gevolgd door de eveneens deftige Funita (v. Manno) van Jaap van der Meulen met Hanneke van Wessel en Emerson (v. Manno) van Mts. Alting met Manon Veerman, drie paarden die aan elkaar gewaagd waren.

Meerspannen

De arbiter werd in de tweespanrubriek ingeschakeld. Hij ging tussen het span van Hammers en dat van Veerman. Hammers met Heliotroop en Funita kreeg de voorkeur. Veerman had Equifirst Zilver (v. Ranno) en Emerson aangespannen en het was zeker heel goed te volgen dat er ook een jurylid de voorkeur gaf aan dit span. Daarna kwam het span van Mekkes maar in de tandemrubriek ging Veerman dan weer aan de leiding. Daar had hij Emerson voor Eribo (v. Manno) gezet en Emerson voelde zich als in vis in het water in deze vrije positie. Vervolgens moest de arbiter er weer aan te pas komen. Het tandem van Mekkes kwam voor dat van Hammers.

DB voor KWPN      Foto ECW Imondro -fotoagbrouwer 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners