Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De gehele kopgroep van tien springveulens, en vier dressuurveulens zijn op de Centrale Keuring in Tolbert uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring. Nova-Léne (v.Emir R) en Nirvana BMH (v.Hennessy) werden kampioen.

Juryvoorzitter Cor Loeffen sprak van een grote, kwaliteitsvolle groep springveulens. De kampioenstitel werd toegekend aan Nova-Léne (Emir R uit Charléne ster PROK van Lupicor) van fokker J.A. Sinkgraven uit Wildervank. “Een markant getekend veulen dat goed in het rechthoeksmodel staat en een charmante verschijning is. In beweging laat ze zien heel atletisch te zijn en heeft ze veel balans in haar lichtvoetige galoppade.” Ze bleef net voor op de rijtypische Insider VDL-dochter Nylisa (uit Elisa elite IBOP-spr PROK van Indoctro) van fokker J. Koops uit Onnen. “Dit veulen heeft een aansprekende voorhand, veel merrieopdruk en is voldoende ontwikkeld. Ook zij heeft een lichtvoetige galop.” Derde werd de goed ontwikkelde, met balans en gemak galopperende Noraly (Chapeau TN uit Excellent RV ster PROK van Warrant) van fokker H.P. Mellema uit Winschoten.Jongste veulen wint
Bij de dressuurveulens ging het zes weken oude Hennessy-hengstveulen Nirvana BMH (uit Jacey elite EPTM-dres PROK van Davino V.O.D.) van fokkers W. van der Bij en familie De Vries uit Lutjegast er met de hoogste eer van door. “Het kampioensveulen is een chique veulen, dat goed in het rechthoeksmodel staat en veel uitstraling heeft. Hij heeft een goede stap, valt op met heel veel houding en tact in draf, en galoppeert met goede balans en cadans”, lichtte Marian Dorresteijn toe. Hij mag samen met drie andere veulens uit de zeskoppige kopgroep naar Ermelo. Op de tweede plaats werd het elegante merrieveulen Natascha’s Lightfeet-C (For Ferrero uit Edelfeet JC stb van Schumacher) van fokker J.C. Collewijn uit Marum opgesteld. “Een rassig veulen met mooie voorhand, dat in draf veel souplesse en beentechniek heeft. Ook liet ze een hele fijne galop zien.” Als derde werd de met veel zelfhouding bewegende Nightstar van ’t Oosterzand (Expression uit Saffier elite sport-dres PROK van Havidoff) van A.J. Wielsma uit Oldekerk geplaatst.

JS voor KWPN / Foto's Jacob Melissen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners