Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Nadat in de ochtend de stamboekkeuring van de springpaarden was afgewerkt, vervolgde het programma, door de warmte eerder dan gepland, met de Centrale Keuring van de springpaarden. De royaal ontwikkelde Freeman VDL-dochter Karamella VDJ werd gehuldigd als kampioene. Alle op de Centrale Keuring in Rotterdam voorgestelde springmerries werden bevorderd tot (voorlopig) keur.

Juryvoorzitter Arnold Kootstra beschrijft het fokproduct van J.A. Ruizeveld en P.H. van der Jagt uit Zuid-Beijerland als een rassige en jeugdige merrie die goed ontwikkeld is. “We weten hoe belangrijk vermogen is voor een springpaard en in de ochtend viel Karamella VDJ op met haar vermogen waar we 80 punten voor kwijt konden.” Daarmee bleef de Freeman VDL-dochter (uit Donatella elite EPTM-spr D-OCvan Quasimodo Z) voor op Krimsonia VDP.

Reservekampioene Krimsonia
Fabriano VDL-nazaat Krimsonia (uit Gidonia elite IBOP-spr PROK van Baltic VDL, fokker A. vd Poel en geregistreerd bij P. Rodenburg uit Ouderkerk aan den IJssel) werd zo reservekampioen. “Zij zou een fractie meer jeugd mogen hebben. In het springen valt zij op met haar reflexen, techniek en vermogen.”

Next Touch veulenkampioene
Bij de springveulens werd het merrieveulen Next Touch kampioene. Deze Heart Touch-dochter (uit Varnike ster sport-spr van Heartbreaker, fokker J.C. Boekee en M. Boekee uit Monster) is volgens Kootstra een goed ontwikkeld veulen met veel ras. “ Ze valt op met haar mooie halsvorm en sterke bovenlijn.” Reservekampioen werd Nickelback VDJ (Comthago uit Donatella elite EPTM-spr D-OC van Quasimodo, fokker J.A. Ruizeveld en P.H. van der Jagt uit Zuid-Beijerland).

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto Karamella VDJ: Jacquelien van Tartwijk

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners