Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Net zoals vorig jaar voert Everdale de startlijst van de halve finales van de Pavo Cup aan. Zowel bij de vier- als vijfjarigen overtreft geen hengst het aantal nakomelingen.

Acht vierjarigen en negen vijfjarigen maken tijdens de KWPN Kampioenschappen over ruim anderhalve week hun opwachting in de halve finale van de Pavo Cup. Vorig jaar namen er nog dertien Everdale’s deel, dit jaar zijn er dat zeventien, weliswaar nu verdeeld over twee leeftijdscategorieën. Everdale timmert met de Britse Charlotte Fry hard aan weg als dressuurpaard en is dit voorjaar gedebuteerd in de Lichte Tour. Ook zijn vader Lord Leatherdale is met zes nakomelingen aanwezig als vaderdier. Chippendale en Fairytail, op hun beurt weer nakomelingen van Lord Leatherdale, tekenen respectievelijk vier- en éénmaal voor het vaderschap. Everdale’s grootvader Negro drukt ook nog altijd zijn stempel met vijf nakomelingen.

Everdale wordt bij de vierjarigen op de hielen gezeten door Desperado. Beiden hengsten noteren acht nakomelingen. Vivaldi-zoon Desperado heeft recent de overstap gemaakt naar de Grand Prix en debuteerde vorige week op het NK Zware Tour en liep onder Emmelie Scholtens bovenin mee. Aan de vijfjarigen nemen zeven Desperado-nazaten deel, wat het totaal op vijftien kinderen brengt. Het Vivaldi-bloed is rijkelijk aanwezig bij de deelnemers van de Pavo Cup. Collega Dream Boy, opgesteld voor het WK-team, tekent negen keer voor het vaderschap, Eye Catcher drie keer, Expression twee keer, Vitalis, Ferdinand en Vivaldi zelf, brengen ieders één nakomelingen aan de start.

Good old Jazz heeft toch ook nog altijd een flink aandeel met acht nakomelingen. Zijn zoon Charmeur zien we op plaats drie met dertien nakomelingen. WK-deelnemer Apache is met tien nakomelingen ook goed vertegenwoordigd.

In totaal verschijnen ruim 200 paarden aan de start tijdens de KWPN Kampioenschappen. De groep vierjarigen is het grootst met meer dan 90 paarden gevolgd door ruim 70 vijfjarigen en bijna 40 zesjarigen. Bij de vierjarigen zien we Jatilinda (v.All At Once), zij werd vorig jaar nationaal kampioene op de Nationale Merriekeuring. De merrie die vorig jaar zilver won in de Pavo Cup voor vierjarigen, zien we dit jaar als vijfjarigen terug: Imagine (v.Dream Boy). Maar eerst loopt zij dit weekend nog in de finale voor vijfjarigen op het WK Jonge Dressuurpaarden. Ditzelfde geldt voor de nummer drie van vorig jaar, de KWPN-goedgekeurde Imposantos (v.Wynton). Beide paarden worden door Bart Veeze voorgesteld. En gaat Haute Couture (v.Connaisseur) dit jaar op herhaling met Dinja van Liere? Vorig jaar wonnen zij de Pavo Cup voor vijfjarigen en dit jaar staan zij op de startlijst bij de zesjarigen.

De halve finale van de Pavo Cup start op woensdag 15 augustus om 8.00 uur met de zesjarigen in ring 1, om 8.30 uur starten de vierjarigen in ring 2 en de vijfjarigen starten om 11.45 uur. Op zaterdag 18 augustus staan de finales op de planning. De beste paarden worden door gastruiter Stefanie Wolf overgereden. De startlijsten van de Pavo Cup zijn hier te vinden.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners