Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Nadat vijf KWPN-gefokte paarden zich via de kwalificatieronde rechtstreeks voor de finale plaatsten, deden er in de kleine finale nog vier zevenjarige Nederlands gefokte paarden een gooi naar een finaleplek. Waarop voorhand Jazz-zoon Goodman RWP een goede uitgangspositie leek te hebben, kwam hij niet verder dan de zevende plaats en 74,09%  De rubriek werd gewonnen door Wolfgang Himsl en Valparaiso II, een zoon van de KWPN-gefokte en -erkende Vitalis. 

Goodman RWP  (Jazz uit Vidora van Lancet, fokker I. Van der Spek uit Hemrik) en Adelinde Cornelissen gingen als laatste van start. “Een mooie manier om deze rubriek te eindigen”, stelt de jury na afloop. “Goodman RWP is een goed getraind paard, duidelijk in goede handen, dat makkelijk door de oefeningen heen gaat. De wisselserie gaat met bijzonder veel gemakt. We zouden wel graag een mooiere aanleuning willen zien, de mond is soms open. We verwachten dit paard vaak te zien schitteren in den internationale wedstrijdbaan.” 

Kartsevo Goldfinch: veel talent en mogelijkheden
De met veel lossigheid bewegende Kartsevo Goldfinch  (Jazz uit Claire L elite IBOP-dres PROK van Lingh, fokker J. Lamers en M.A. van der Goor) laat veel mogelijkheden zien. De aangewezen hengst verliest in draf soms wat balans, al is het totaalbeeld aansprekend. “In stap zagen we soms ritmeverlies en kroop de hengst soms wat achter de loodlijn, dat werd beter in de uitgestrekte stap.”  De galop heeft veel sprong, al krijgt de Russische Evgeny Sharangovich wel mee dat hij teveel voorwaarts rijdt om Kartsevo Goldfinch voor zich uit te houden. “Een goed paard met duidelijk veel talent en mogelijkheden”, stelt het jurykorps dat 72,34% geeft en daarmee het duo buiten de finale houdt. 

Foutenregen voor Golden Dancer de la Fazenda
Golden Dancer de la Fazenda, recent nog aanwezig op het jeugd-EK, werd geprezen om de kwaliteit in zijn basisgangen. Helaas ontstond fout na fout, wat een laag cijfer voor submission (6,7) veroorzaakte. Resultaat voor de Bretton Woods-nazaat (uit Sanne M PROK van Florestan I, fokker Stoeter het Maalwater uit Oude Niedorp): 70,19%. 

Grace of Rose
Voor Grace of Rose Rose (Jazz uit C’est Une Rose ster PROK van Krack C, fokker Jacatra BV) en Lotje Schoots stopt het kampioenschap met 68,07% in de kleine finale. De Jazz-dochter had volgens de juryvoorzitter weinig elasticiteit en werd niet voldoende door het lichaam gereden. “De draf was soms in slowmotion en we misten afdruk en activiteit. In stap verloor zij de balans en hoewel de galop mooie momenten had, zien we graag meer sprong en meer swing.” De zo nu en dan open mond bracht het cijfer voor submission naar een 6,6 en hoewel de overtuiging bestaat dat het duo beter kan, blijft het cijfer voor het perspectief steken op een 7.

Deelnemende KWPN-paarden

Uitslag

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners