Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

“Het heeft even geduurd met Four Legends KS”, legt trainer Judy de Winter uit nadat de KWPN-goedgekeurde Four Legends KS onder haar stalamazone Rozemarijn van Schaik 69,14% en 72,43% in het ZZ-Zwaar van De Mortel scoorde. “We hebben hem de extra tijd, die hij nodig had, gegund en dat begin je nu terug te zien.”

De Wynton-zoon (uit Vienna elite pref PROK van Ferro) scoort onder Rozemarijn van Schaik hoofdzakelijk achten voor de draftour en heeft na twee wedstrijden negen winstpunten in het ZZ-Zwaar. “Four Legends KS laat ook goede wissels en pirouettes zien. Dat was in het begin nog wel een dingetje.  Hij heeft abnormaal veel vermogen, zeker het sluiten gaat hem makkelijk af. Toch kostte de ontwikkeling van de draagkracht net wat meer tijd.  Hij deed het werk allemaal wel, maar het kon naar mijn idee nog veel beter. Hij houdt nu die gedragenheid de hele proef vol.”

Veelbelovend
Het fokproduct van de familie Jansen uit Joppe werd als zesjarige voor 605.000 euro op de EDS-veiling verkocht. “Als zevenjarige leek het heel veelbelovend, maar sommige hengsten lopen dan al een WK en daar was Four Legends KS nog niet klaar voor. Als ik nu naar hem kijk, zie ik een paard dat in bespiering is gegroeid en met een stabiele aanleuning door de baan heen gaat. Ik ben blij dat we hem die tijd hebben gegeven.”

Kansen gunnen
De zwartbruine blijft voorlopig onder het zadel bij Rozemarijn van Schaik. “Ze hebben allebei nog niet zoveel ervaring, Rozemarijn heeft nog nooit ZZ-Zwaar gereden en ook Four Legends KS had nog niet zoveel proeven gelopen. Ze zijn aan het groeien als combinatie en ondertussen kent zij hem door en door. Ik geef graag een jong iemand de kans om met een talentvol paard te bereiken wat er te bereiken valt. Ze hebben allebei genoeg in huis”, sluit Judy af.

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners