Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Dit jaar is als extra service de afstammingscontrole op vader standaard toegevoegd aan de veulenregistratie. Dit heeft wel tot gevolg dat het iets langer kan duren dan u gewend bent voordat u het paspoort van uw veulen ontvangt.

Nadat u uw veulen heeft aangemeld, maakt de paspoortconsulent een afspraak met u voor het schetsen en chippen van het veulen én het afnemen van een haarmonster. Doorgaans hebben we binnen 10 dagen na het bezoek van de paspoortconsulent het haarmonster op kantoor. Eens per week worden de aangeleverde haarmonsters verzonden naar het laboratorium voor de afstammingscontrole (en – indien aangevraagd - genoomonderzoek).  Na circa 10 dagen ontvangen wij de uitslag van het laboratorium en wordt op het stamboekkantoor gestart met het verwerken van alle gegevens en het vervaardigen van de diverse paspoorten. Onder normale omstandigheden (het haarmonster is van goede kwaliteit, de afstamming klopt etc.) neemt het gehele proces van het schetsen/chippen tot aan het verzenden van het paspoort ongeveer een maand in beslag.

Heeft u bij de registratie ook een aanvraag gedaan voor het genoomfokwaarde-onderzoek? Dit onderzoek neemt circa 4 – 6 weken in beslag en wordt gestart nadat wij uw betaling hebben ontvangen.

Volgens de regelgeving moet een  veulen binnen 6 maanden na de geboorte een paspoort en chip hebben, tot die tijd is de verplichting nog niet van kracht.

Heeft u toch nog vragen over de veulenregistratie of uw paspoort? Neem dan contact op met de KWPN Info Desk via info@kwpn.nl of 0341-255555.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners