Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De Britse Charlotte Fry, stalamazone bij Gertjan en Anne van Olst, reed met haar Nederlands gefokte Dark Legend (v.Zucchero uit Zoë stb keur, IBOP-dr van Tango, fokker fam. Nobus-de Potter uit Eede) naar 82,14% en mag na een bronzen teammedaille, een zilveren individuele medaille nu ook de gouden kürmedaille mee naar huis nemen. De uit Hasselt afkomstige Denise Nekeman heeft het Europees kampioenschap voor Grand Prix-ruiters onder de 25 jaar afgesloten met de vierde plaats in de eindstand. Met haar Boston STH (v.Johnson uit Volmie stb ster van Quattro fokker J.W. Temmink uit Vorden) scoorde de 24-jarige amazone 77,20%. 

“Ik heb alle dagen goed gereden, maar de rest rijdt ook gewoon super en het ligt allemaal heel dicht bij elkaar. Je wordt het net wel of net niet en ik zit blijkbaar nogal aan die vierde plek vast”, meldt Denise Nekeman die in beide individuele proeven een persoonlijk record neerzette. “Ik wist wel dat het pittig ging worden in de kür op muziek. Ik had de anderen zien rijden en ik reed zelf mijn Grand Prix-kür die ik nog maar een paar keer gereden heb. Ik nam me voor om te knallen en te zien waar we eindigen. Na afloop wist ik het niet helemaal, maar ik had toch mooie punten.”

Fijn gereden
“Boston STH liep de eerste dag heel goed, al liet ik net wat punten liggen op mijn draf en hadden we een foutje in de passage. De tweede dag was het beter, toch waren er nog twee minuscule schoonheidsfoutjes. De mensen langs de kant vonden me toen ondergewaardeerd. Ik heb echt lekker gereden dit kampioenschap en ben blij met mijn paard.”

Goede organisatie
Nekeman roemt de organisatie van het Europees kampioenschap dat voor het eerst in Exloo werd georganiseerd. “De organisatie is top, er is veel Nederlands publiek en de sfeer is heel goed.”

Nieuwenhuis achtste
Nederlands kampioene Jeanine Nieuwenhuis liet met haar TC Athene (v.United uit Orleans stb elite, preferent, prestatie, PROK van Jazz, fokker J.B.J.M. Streppel uit Wilp) 75,12% noteren. Een lager punt voor de piaffe zat een hogere score in de weg en dat betekent dat de Zeeuwse amazone het Europees kampioenschap afsluit met de achtste positie. Maxime van der Vlist en haar Bailey (v.Negro uit Milady stb ster, preferent van Balzflug, fokker N.A. den Rooijen uit Lage Zwaluwe) kwamen tot 72,22% en dat resulteert in de elfde plaats in deze sterke finale waarin alles dicht bij elkaar ligt.

Bron: KNHS
Foto Dark Legend: Digishots

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners