Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-goedgekeurde Imposantos gaat voorlopig aan de leiding in de finale van de Pavo Cup. Bart Veeze bracht de extra dravende Wynton-zoon naar 91,3 punten. De tweede positie is ook voor de ruiter uit Lochem, met Dream Boy-dochter Imagine verkreeg hij 88,6 punten en dat betekent de tweede positie in de voorlopige tussenstand. Inferno, een nazaat van Everdale liet met 92,6 punten de hoogste dagscore noteren en klimt zo naar de derde plaats.

Imposantos (Wynton uit Zarina elite IBOP-dres PROK van Krack C) liet een fraaie cijferlijst noteren, waarbij het cijfer voor harmonie (9,5) als hoogste uitviel. “Imposantos wordt goed voorgesteld en het is zichtbaar dat hij het heerlijk vindt om hier te lopen.”  Voor aanleg als dressuurpaard en de draf ontving het fokproduct van Willy Wijnen uit Berlicum een 9,2, de galop werd met een 8,8 net wat lager beoordeeld.

Imagine gaat met veel allure
Dream Boy-dochter Imagine (uit Olivia keur sport-dres van Jackson, fokker E.M. Stam – van Waveren uit Hare Hatch GBR) draafde met veel allure en dat leverde haar een 9,4 op. “Echte girlpower”, meent Sanders- van Gansewinkel. “De galop is goed in het ritme en voldoende door het lijf, maar ze was wat hectisch.” Het haastige galopgedeelte resulteerde in een 8,6 voor de harmonie en voor aanleg als dressuurpaard krijgt de merrie een 9.

Inferno: alles zit erop en eraan
“Alles zit erop en eraan”, vertelt jurylid Mariette Sanders – van Gansewinkel enthousiast over Everdale-nazaat Inferno (uit Belize ster PROK van Trento B, fokker J. Gloudemans uit Nuland). “De stap heeft veel ruimte en overstap, een 9,3. De draf heeft veel kracht en ruimte, een 9. Voor een tien zou Inferno meer zelfhouding mogen laten zien in haar galoppade, een 9,4. Deze willen we mee naar huis nemen!”

Overrijden wordt spannend
Het gaat nog spannend worden na het overrijden. In punten verschillen de paarden maar heel weinig. Het gevoel dat gastruiter Stefanie Wolf heeft op de drie vijfjarigen zal bepalend zijn voor de einduitslag.

Uitslag

SR voor KWPN; overname niet toegestaan.

Foto Imposantos: Jacob Melissen

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners