Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Tijdens CDI4* Donaueschingen deed Van Gogh-zoon Cosmo goede zaken door in de Grand Prix Special voor te blijven op Weihegold (v.Don Schufro).  Jessica van Bredow-Werndl deed goede zaken, met Zaïre-E bemachtigde zij een paar fraaie scores van 76 en 77 procent.

In de Grand Prix was het fokproduct van S. Serarrarens uit Stramproy nog niet helemaal bij de les en moest Sönke Rothenberger nog Isabell Werth en Jessica von Bredow-Werndl boven zich dulden. In de Grand Prix Special stond de Van Gogh-zoon (uit Lady ster prest van Frühling) er weer helemaal en liet de bruine ruin elf tienen noteren. Dat resulteerde in een persoonlijk record van 83,36%.

Mindere Grand Prix
Na een mindere Grand Prix had Sönke maar één taak en dat was het vertrouwen terugwinnen bij zijn Cosmo. “In de Grand Prix was de piaffe misschien expressiever, maar in de Grand Prix Special had ik de afstemming weer en gingen we weer als vanouds.”

Kampioenschapsvorm
Bondscoach Monica Theodorescu was ook in de indruk van de manier waarop  het duo herpakte. “Het was een goede gelegenheid om Cosmo weer aan de hulpen te krijgen. Alle Duitse paarden toonden dat ze in vorm komen voor de komende wereldruiterspelen.”

Goede wedstrijd
In het zadel van Zaïre-E (Son de Niro uit Tara elite pref van Jazz, fokker Stoeterij Empelaer uit Lage Mierde) had Jessica von Bredow-Werndl een goede wedstrijd. In de Grand Prix stond het paar met 76,41%  nog tweede. In de Grand Prix Special moest zij ondanks de ruim 77% toch nog een plaats toegeven.

 

Bron: St. Georg

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto Cosmo: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners