Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-goedgekeurde hengst Westenwind is verkocht. Phillipe Claeys, vader van de Belgische para-amazone Manon Claeys, meldt dat de hengst het team Sharbatly-Claeys komt versterken.

De Flemmingh-zoon werd in 2016 door voormalig eigenaar Adri Zekveld verkocht. Daarna werd de hengst onder de naam Watch Me niet onverdienstelijk in de sport uitgebracht door Ireen de Leeuw. Vorige week werd hij door Lubbert van Oene in opdracht van de eigenaren te koop aangeboden.

Manon zal de hengst starten in de Lichte Tour, laat Philippe weten. Haar man Ahmed Sharbatly zal hem uitbrengen in de para-dressuur (graad 5), voor Saudie Arabië. ‘Ahmed heeft hem gekocht met het oog op de paralympische spelen in Tokio. We zijn gezegend met deze lieve en talentvolle knappe hengst en willen de familie De Leeuw bedanken dat we de kans kregen deze knapperd te kopen.’

Westenwind liep onder meerdere ruiters bovenaan mee in de sport. Onder het zadel van Emmelie Scholtens werd de KWPN-hengst als vierjarige dertiende in de finale van de Pavo Cup. Het jaar daarop werd hij zelfs vijfde in de Pavo Cup en mocht hij Nederland representeren op het WK Jonge Dressuurpaarden. Daar schopte hij het tot een vijfde plaats in de finale. Als zesjarige nam hij wederom deel aan het WK in Verden.

Daarna werd Westenwind in de reguliere sport uitgebracht door Scholtens. De combinatie nam drie keer deel aan de Nederlandse kampioenschappen, waar ze één zilveren (ZZ-Licht) en twee gouden (Z2 en ZZ-Zwaar) medailles binnen wisten te slepen.

In 2012 verhuisde de toen negenjarige naar België, waar Tom Frankx hem op Lichte Tour-niveau uitbracht. Voor de verkoop in 2016 zat Kirsten Brouwer in het zadel van de hengst, die hem onder andere naar een dertiende plaats in de Lichte Tour op het NK Dressuur reed.

Westenwind werd in 2006 ingeschreven bij het KWPN met 78 punten, met louter achten en een zeven voor de stap. In de fokkerij staat Westenwind vooral bekend om het geven van paarden met fijne karakters.

Bron: Hoefslag
Foto: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners