Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Dag 1 van de Nationale Eliteveiling Borculo stond in het teken van de springveulens. In de tot prachtige veilingpiste omgeturnde accommodatie van Paardensportcentrum Lichtenvoorde bleek het exclusieve bloed gewild bij de kopers. Dit kwam duidelijk naar voren bij veilingtopper Conner de la Vie Z. Dit hengstveulen is als nakomeling van Cumano uit de fokmerrie Tuut Tuut de la Vie (v.Heartbreaker) bijzonder zeldzaam te noemen. De hamer viel op 40.000 en een telefonische bieder uit de Verenigde Staten bleek de langste adem te hebben.

24.000 euro werd neergeteld voor Noble Cornet (Cornet Obolensky x Corland). Het opvallend aansprekende hengstveulen kwam in handen van een Nederlandse eigenarencombinatie. Dit jaar bleek het bloed van Cornet Obolensky opnieuw populair, getuige de 19.000 die werd neergeteld voor Narjolijn HRC (mv.Zirocco Blue VL), afkomstig uit de rechtstreekse lijn van Arezzo VDL en een mooie opener van de avond in Vragender.

Twee veulens brachten met 20.000 nog meer in het laatje, waaronder Northern Light (Tangelo van de Zuuthoeve x Nabab de Rêve), een volle broer van Darry Lou (Beezie Madden). Andere nieuwe kopers lieten eveneens van zich horen. Onder meer springruiter Sjaak Sleiderink deed goede zaken bij een aantal topveulens.

In de prijscategorie van 15.000 tot 20.000 euro kwamen meerdere opvallend gefokte en knap gemodelleerde veulens terecht. Hieronder Narina I W (v.Thunder van de Zuuthoeve), verwant aan Explosion W (Ben Maher) en New Nusha van ’t Studutch (v.Comme Il Faut), uit de rechtstreekse lijn van Usha van ’t Roosakker. Beide merries brachten 16.000 euro op.

Vanavond vervolgt de Nationale Veulenveiling Borculo in dezelfde accommodatie met de dressuurveulens. Eerder maakte KWPN.tv in samenwerking met Nationale Veulenveiling Borculo een prachtige aflevering over de weg van een veulen naar veilingtopper.

Persbericht Nationale Veulenveiling Borculo

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners