Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Momenteel is de enige mogelijkheid voor vier- t/m zevenjarige dressuur- en springhengsten om zich te selecteren voor deelname aan het verrichtingsonderzoek via de jongepaardenkampioenschappen, de Blom Cup en Pavo Cup.

Steeds vaker blijkt dat er veelbelovende hengsten aangeboden worden voor KWPN-goedkeuring nadat de selectie tijdens de Blom Cup en Pavo Cup al heeft plaatsgevonden. Dergelijke hengsten komen niet eerder in aanmerking voor de hengstenselectie dan tijdens de KWPN Kampioenschappen in het daarop volgende jaar.

Om toch de mogelijkheid te bieden aan hengsten die na de KWPN Kampioenschappen worden aangeboden is besloten om het selectietraject via de route ‘deelname hengstencompetitie’ mogelijk te maken. De hengsten kunnen dan tijdens de eerste bezichtiging op straat door de betreffende hengstenkeuringscommissie beoordeeld worden en hoeven ’s middags niet vrij te bewegen of vrij te springen maar komen wel in de baan voor het rondstappen. De hengstenkeuringscommissie kan in dit systeem interessante hengsten aanwijzen voor deelname aan de nog twee te verrijden wedstrijden van de hengstencompetitie in - dit jaar - Ermelo en Zuidbroek. De hengstenkeuringscommissie volgt de hengsten en na afloop van de laatste competitiewedstrijd wordt bekendgemaakt welke hengst(en) aangewezen worden voor de derde bezichtiging in Den Bosch. Daar kan dan de aanwijzing voor deelname aan het 21 dagen durende verrichtingsonderzoek in het voorjaar 2019 plaatsvinden.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners