Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In het Gelderse Brummen namen gister zeven spring- en 17 dressuurmerries deel aan de IBOP. Met een prachtig totaal van 85 verdiende de Lord Leatherdale-dochter Jaguar-Utopia gelijk het elitepredicaat.

Met negens voor houding&balans en rijd-&bewerkbaarheid en viermaal een 8,5 kwam de Lord Leatherdale-dochter Jaguar-Utopia (uit Why O Me Utopia elite IBOP-dres d-oc van Negro, f/g H.A. van Gils uit Meerhout) van mede-geregistreerden Christine Puttevils en ruiter Bart Veeze uit op een totaalscore van 85 punten. “Deze merrie beweegt met heel veel expressie. In stap heeft ze een goed lichaamsgebruik, de draf kenmerkt zich door heel veel balans en houding, en in galop heeft ze veel afdruk en balans. Bovendien liet ze zien heel goed te kunnen schakelen, en was ook de aanleuning heel goed voor elkaar”, bespreekt Bart Bax de merrie. Ook boven de 80 punten scoorde de Dante Weltino-dochter Kyralien (uit Edalien ster sport-dres PROK van Wynton) van fokker Nathalie Smeets uit Rhenoy. Zij kon aansluitend ook in het stamboek worden opgenomen en ster verklaard met een bovenbalk van 75/80. “Een hele sympathieke merrie met een zuivere stap, veel expressie en afdruk in draf en een goed ondertredend achterbeen in beweging. Voor zowel de draf als de houding/balans hebben we haar een 8,5 kunnen geven. De galop is correct maar kan nog aan gedragenheid en ruimte winnen.”

Net geen 80
Twee merries kwamen uit op 79 punten, de achtjarige Sorento-dochter Farouche (uit Whoopi elite sport-dres PROK van Sir Sinclair) van fokker A. Snippe uit Kilder, die 8,5-en kreeg voor haar goede souplesse en rijd-/bewerkbaarheid, en de heel goed stappende Governor-dochter Kalluzia (uit Duzia elite IBOP-dres PROK van Uphill) van fokkers Marleen Ras en Jan Willems uit Halle. “Er waren drie merries die ik vóór de IBOP al kende, dus die beoordeling heb ik uit handen gegeven aan Floor Dröge. Onder hen deze twee merries”, legt Bart Bax uit. Van de zeven springmerries slaagden er vijf. Met 79,5 punten deed de Latour VDM-dochter Kismet II S (uit Cancari van Cancara, fokkers Spexgoor Stables/L. Spexgoor uit Gaanderen) van L. Dutkun uit Gaanderen de beste zaken. “Dit is een hele aansprekende merrie, die we aansluitend ook in het stamboek hebben kunnen opnemen en ster verklaren met 80 punten voor exterieur”, licht Arnold Kootstra toe. “Ze heeft veel merrieopdruk, een mooie hals, goede bovenlijn en correct fundament. In de IBOP viel ze op met haar lichtvoetige galop, springt ze telkens vlug van de grond en ze maakte de sprong achter heel goed af.”

JS voor KWPN 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners