Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Zeeland heeft er weer een goedgekeurde dekhengst bij! Vandaag is Lamborghini (v. High-Five uit Garina elite IBOP dres v. Olivi) goedgekeurd voor de dekdienst in Mecklenburg (Duitsland). Daarmee leveren de fokkers van High-Five, Jan en Christiane de Feijter uit Axel, nu ook High-Five’s allereerste goedgekeurde dekhengst af. Jan en Christiane verkochten Lamborghini als veulen op de EDS veiling in Ermelo aan Joop van Uytert, Tim Coomans, Nico Witte en de familie Bartels. De voshengst is ook aangemeld voor de eerste bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring.

Vanochtend kregen de fokkers uit Axel een appje van Joop van Uytert dat Lamborghini mee naar Mecklenburg is gereisd voor de hengstenkeuring. Vanmiddag plaatste Joop een bericht op zijn Facebookpagina dat de hengst is goedgekeurd. “Dat is wel heel apart hoor dat je zelf High-Five gefokt hebt, en nu ook zijn allereerste goedgekeurde dekhengst uit onze fokkerij komt, dat maakt ons extra trots!”, vertellen Jan en Christiane.

De fokkers uit Axel konden hun eigen gefokte goedgekeurde hengst High-Five (v. Charmeur uit Vurona elite pref prest sport IBOP dres v. Negro x eite pref prest v. Vincent) alleen gebruiken op de Olivi-merrie Garina die zij als veulen aanschaften. “Onze andere fokmerries zijn te nauw verwant aan High-Five natuurlijk.”
En dat pakte super uit! Garina bracht vier nakomelingen, waarvan de eerste drie via de veulenveiling van eigenaar veranderde. Haar eerste nakomeling is van de – eveneens door Jan en Christiane gefokte goedgekeurde dekhengst Blue Hors First Choice (v. Jazz uit Vurona), deze is nu vier jaar. Haar tweede nakomeling v. Everdale is helaas verongelukt in de opfok. In Lamborghini heeft Garina nu haar meest beroemde nageslacht en de volle broer van Lamborghini, Maserati, is nog deels in bezit van de fokkers en staat in de opfok bij mede-eigenaar Gert-Jan van Olst. Garina is drachtig van Painted Black en wordt gereden door Jan en Christiane’s schoondochter Natasja van Drongelen.

Op naar de eerste bezichtiging van het KWPN! Veel succes!

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners