Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Na een vruchtbare nakeuring is het totaal aantal voor Den Bosch geselecteerde dressuurhengsten uitgekomen op 107. Veertien daarvan kregen vandaag groen licht.

De dressuurhengstenkeuringscommissie kreeg 25 hengsten te beoordelen. Twee oudere hengsten konden op basis van hun prestaties gelijk worden uitgenodigd voor de derde bezichtiging, dit betreft de Lichte Tour-geklasseerde All At Once (v.Ampère) en Crosby (v.Chippendale). “Deze hengsten zijn vanwege hun eigen prestaties vrij gesteld voor het vrij bewegen en mogen rechtstreeks naar de derde bezichtiging. Op voorwaarde dat ze nog wel nakomelingen tonen voorafgaand aan Den Bosch”, licht commissievoorzitter Bert Rutten toe.

Topaanvoerder
Grand Galaxy Win kreeg vandaag zijn zevende en achtste zoon aangewezen voor de tweede bezichtiging, en ook jonge verervers als Daily Diamond, Governor, Ferdeaux, Glock’s Toto Jr. en Hennessy kregen via de nakeuring nog zonen door. Waarbij ook Governor er acht heeft die naar Den Bosch mogen. “Na afloop van deze nakeuring kunnen we concluderen dat we met een hele fijne collectie naar Den Bosch gaan. We hebben goede hoop, ook omdat we hengsten hebben kunnen aanwijzen die niet alleen goed kunnen bewegen en goed gemodelleerd zijn, maar ook veel sport in de moederlijn hebben. Daar hebben we vandaag ook een aantal van in de baan gehad.” Daarnaast zijn er diverse buitenlands gefokte hengsten voor de tweede bezichtiging geselecteerd. “Die hengsten kunnen eventueel bijdragen aan de Nederlandse fokkerij vanwege hun bloedspreiding.” Zo kregen vandaag onder meer zonen van Millennium en Morricone groen licht.

Bekijk hier de uitslagen van vandaag en hier de foto’s van de geselecteerde hengsten, actiefoto's van vandaag volgen zsm.
Beeldmateriaal van alle hengsten is terug te vinden in het archief op www.kwpn.tv

JS voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners