Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het KWPN staat momenteel op nummer één in de WBFSH-ranking bij zowel de spring-, dressuur- als eventingpaarden. KWPN-ers Zinius en Verdades gaan aan de leiding van de ranking over 2018, fokkers Mario en Mischa Everse en de familie Crum ontvingen voor dit succes een Rolex Award.

In de WBFSH-ranking voor springpaarden gaat Zinius (Nabab de Reve uit Winia van ’t Vennehof van Kannan, fokker M. Everse uit Waddinxveen) aan kop, de 14-jarige ruin presteert al ruim een jaar op het hoogste niveau in de springsport. Momenteel doet hij goede zaken onder Harrie Smolders, die met hem onder andere de Wereldbeker van Mechelen won. Verdades (Florett AS uit Liwilarda ster van Goya, fokker P. Crum uit Herveld) heeft de leiding bij de dressuurpaarden. Met Laura Graves in het zadel won hij twee zilveren medailles op de Wereldruiterspelen in Tryon dit jaar. Tijdens CHI Genève werden de fokkers van deze twee toppaarden gehuldigd.

“Genève was een mooie ervaring,” begint Mischa Everse. “We hebben mooie sport gezien en van Rolex een horloge mogen ontvangen. Op dat concours waren we nog nooit geweest, Zinius zelf was er ook dus dat was extra leuk. We hebben Zinius twaalf jaar gehad, in de omgang is hij echt heel erg lief, maar alle paarden uit die stam zijn heel scherp. Als jong paard was hij rillerig en vond hij het moeilijk om vertrouwen te krijgen in de ruiter. Door de jaren heen is dat beter geworden. Als hij nu ergens loopt en we hebben tijd, dan gaan we kijken in het echt of via een livestream.”

“Ik ben samen met mijn moeder naar Genève geweest,” begint Meggy van der Linden – Crum, dochter van fokker Piet Crum. “Het was heel bijzonder en allemaal super geregeld. We kregen een lunch aangeboden en mijn moeder heeft een horloge ontvangen, het was gewoon echt een onvergetelijke ervaring. Mijn vader was er wel voor in om iets anders te doen dan anderen, daarom dekte hij zijn tuigpaardmerrie toentertijd met de jonge hengst Florett. Hij durfde wel een gokje te wagen. Verdades kon als veulen al heel goed bewegen; afgelopen zomer hebben we hem nog in België gezien, verder proberen we hem via internet in de gaten te houden.”

Lees ook: WBFSH-awards voor KWPN als beste stamboek in dressuur, springen en eventing

(MvE voor KWPN - Foto Dirk Caremans)

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners