Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In de klasse Z/ZZ van de Anemone Horsetrucks Hengstencompetitie Dressuur liet Dinja van Liere met twee hengsten van zich horen. WK-medaillist Hermès trok de overwinning met 84 punten weer naar zich toe en Geniaal wist een plaats hoger te eindigen dan in de eerste selectiewedstrijd.

“Aan het begin van mijn proef met Hermès ging het alarm af en daardoor had ik net niet de aanspanning die ik in het losrijden wel had. We waren allebei even uit onze concentratie”, licht Dinja van Liere toe over de verrichting van de Easy Game-zoon (uit Bukkie keur pref EPTM-dres, fokker G. Gijsbers uit Loosbroek). “Hij blijft zijn ding doen en goed opletten, al merk ik wel dat het veel beter kan. Het was zeker goed, maar net niet zo fijn als de verleden keer.”

Geniaal: een echt wedstrijdpaard
Vivaldi-zoon Geniaal liep volgens zijn amazone een sterkere proef. “We leren elkaar steeds beter kennen. Na afloop van de proef dacht ik dat hij het Hermès nog wel moeilijk kon maken. Het is een echt wedstrijdpaard. Geniaal bleef er goed aan trekken. In de draf bleef hij mooi aan het sjouwen en die galop is gewoon stoer.” Het fokproduct van de familie Traa kreeg 81 punten toebedeeld.

GLOCK's Trafalgar derde
De derde plaats was voor GLOCK’s Trafalgar (Totilas uit Paola van Lord Loxley), die onder Riccardo Sannavio tot 79 punten kwam.

Uitslag

SR voor KWPN; overname zonder bronvermelding niet toegestaan.

Foto: DigiShots

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners