Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

NK Dressuur Gelderland zal dit jaar plaatsvinden in het weekend van 23 – 26 mei, zo hebben KNHS en evenementenorganisatie V2 Facility besloten. De drukke maanden juli en augustus wordt door het NK Dressuur Gelderland bewust vermeden. Het NK Dressuur Gelderland zal niet alleen als groots kampioenschap worden gezien, waar gestreden wordt om de Nationale Titel, maar ook als serieuze voorbereiding op grote toernooien als de Olympische Spelen, WK en/of EK.

Twee weken geleden bleek maar weer hoe populair de dressuursport in Nederland is en tevens hoe groots wij in dit kleine landje zijn met ons dressuurpaard en de opleiding hiervan. De allerbeste paarden der aarden zien hun levenslicht in Nederland. De passie en emotie tijdens de dressuuravond van KWPN Stallion Show in Den Bosch werd losgemaakt door topruiters en de beste paarden, zoals GLOCK's Johnson TN, Totilas en o.a. de jonge talenten GLOCK's Total US en Governor. Deze idolen zullen zich de komende periode verder ontwikkelen om zich vervolgens in het decor van NK Dressuur Gelderland voor het grote publiek te presenteren.

Ook dit jaar zal het Nationaal Hippisch Centrum te Ermelo weer het decor zijn van deze mooie wedstrijd. In de super entourage, welke al enkele jaren wordt gerealiseerd voor dit evenement zullen de beste ruiters en amazones en de beste paarden zich begeven in de fraaie piste.

Naast de vertrouwde rubrieken van Lichte Tour, Junioren, Young Riders en natuurlijk de Zware Tour met het creme-de-la-creme van de top, zal het NK Dressuur Gelderland komende editie ook gastheer zijn voor de pony’s, welke op de terreinen te Ermelo een observatiewedstrijd zullen verrijden onder leiding van de nieuwe bondscoach Imke Schellekens-Bartels. De populaire Team Challenge zal de revue passeren, ook worden de zeer elegante aansprekende Friesen Paarden in de piste verwacht en zal het WK Young Horses een selectiemoment hebben in de WK-entourage.

Kortom, Ermelo is weer in volle voorbereiding om de beste paarden en deelnemers van Nederland te ontvangen en tevens jeugd te laten snuffelen aan een groots event. Moedig uw idool aan tijdens deze dagen, u bent van harte welkom.

Kijk voor meer informatie op www.NK-dressuur.nl

Bron: persbericht NK Dressuur

Foto Glock’s Zonik: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners