Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Bij de dressuurmerries werd op de IBOP in Brummen een hoog slagingspercentage behaald en vier merries scoorden boven de 80 punten, waaronder twee dochters van Ferguson.

Vier spring- en 16 dressuurmerries namen deel aan de IBOP. Bij de springmerries waren er geen uitschieters, bij de dressuurmerries slaagden er 14 waaronder vier met 80 punten of hoger. De hoogste dagscore (83) ging naar Kaeyla Platinum (Ferguson uit Dillara Platinum elite IBOP-dres PROK van Jazz, fokker Titan Wilaras uit Riel) van Rom Vermunt, die aansluitend ook in het stamboek kon worden opgenomen en ster verklaard. “Deze merrie liet een goede verrichting zien, met een goede, zuivere stap met daarin veel ruimte en souplesse. Draven doet ze met een goede beentechniek en veel houding en balans. In galop heeft ze ook een mooie houding en goede sprong, en voor nog hogere punten zou ze daarin nog iets meer gesloten kunnen blijven”, licht inspecteur Bart Bax toe.

Goed bewerkbaar
Ook de Ferguson-dochter Khloé Platinum (uit Daily Enjoy Platinum ster IBOP-dres PROK van De Niro, fokker Titan Wilaras) eveneens van en voorgesteld door Rom Vermunt deed goede zaken in Brummen. Zij slaagde voor de IBOP met 81 punten en verdiende tevens het sterpredicaat met 75 punten voor exterieur. “Dit is een correct voorgestelde merrie met veel uitstraling, die zich heel goed liet bewerken. Ze is wat neerwaarts in de romprichting maar dat compenseert ze met haar goede bewerkbaarheid. Ze heeft een ruimte stap met goed lichaamsgebruik en ze draaft met goede houding, balans en techniek. In galop zagen we veel afdruk, houding en souplesse.” Een half puntje minder kreeg de met veel zelfhouding bewegende Charmeur-dochter Ici P. Geuzenhof (uit Mystiek keur pref prest van Frühling) van fokker Sandra Maakenschijn uit Chaam. “Een merrie met veel voorkomen en een lichtvoetige manier van draven met daarin veel houding en balans. Dat laatste liet ze ook bij het hals strekken mooi zien. In galop valt eveneens de goede balans op, en kan ze goed schakelen.” Ook Florence (Florencio uit Lolita van Lord Sinclair, fokker Haarlink uit Groenlo) van Tim Coomans en L.J. Bos kwam uit op 80,5 punten. “Het beeld was mooi en ze liet een nette, gehoorzame proef zien met goede aanleuning. Ze draaft met goede techniek en schakelvermogen. In galop heeft ze goede balans en afdruk. Ook deze merrie is iets neerwaarts in de romprichting maar liet zich heel fijn bewerken onder het zadel”, aldus Bart Bax.

JS voor KWPN 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners