Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Janika Sprunger’s Bacardi VDL is verkocht aan Stal Tops en verliet de stallen van de Zwitserse amazone gisteren voor zijn nieuwe huis in Nederland. De KWPN-goedgekeurde hengst werd door Sprunger uitgebracht in het 1.60m. 

Onlangs wonnen Sprunger en de 13-jarige hengst (Corland uit Supardi van Kannan, fokker F. van de Linden uit Haaren) de wereldbekerwedstrijd in Dubai en eindigden zij derde in de wereldbekerwedstrijd in Sharjah. Afgelopen jaar waren de twee dubbel nul in de CSIO5* Nations Cup in Rotterdam en Rome, en ook maakten ze deel uit van het Zwitserse team tijdens de Wereldruiterspelen in Tryon.

“Bacardi is een uitzonderlijk getalenteerd paard en ik ben erg dankbaar dat ik een kans heb gehad om hem te rijden”, zegt Sprunger. “Op dit moment is het natuurlijk een groot verlies omdat ik alleen Bacardi had voor de topsport. Aan de andere kant is het juist heel lastig om slechts één paard voor de hogere klassen en kampioenschappen te hebben, omdat je geen back-up hebt. Omdat de rest van mijn paarden nog niet klaar waren voor dat niveau, speelde het een rol bij het besluit van de eigenaar in zijn besluit van de verkoop."

“Natuurlijk ben ik verdrietig dat ik een paard als dit verlies, maar jonge paarden opleiden voor het grote werk is een deel van mijn werk. Het plan is om opnieuw te investeren in nieuwe paarden met Bacardi’s eigenaar. We hebben dit meerdere malen succesvol gedaan. Hij heeft al een nieuw paard gekocht voor mij om te rijden, een 9-jarige genaamd King Edward. Het lijkt een veelbelovend paard", zegt Sprunger. “Hopelijk kan ik in een jaar tijd een aantal paarden klaar hebben zodat ik terug kan komen op het hoogste niveau. Voorlopig is het plan dat Edwina (Tops-Alexander) Bacardi gaat rijden en ik hoop dat dat zo blijft”, sluit Sprunger af.  

Tijdens het verrichtingsonderzoek in 2009 behaalde Bacardi VDL 84 punten. Voor zijn reflexen kreeg hij een 8,5, zo ook voor zijn rijdbaarheid en de aanleg als springpaard. De nakomelingen van Bacardi VDL presteren ook goed. Van de 33 KWPN-geregistreerde nakomelingen, zijn er twaalf in het 1.30m of hoger geklasseerd.

World Of Showjumping/KWPN 
Foto: Dirk Caremans

€122,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners