Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Carlijn Huberts startte de KWPN-goedgekeurde hengst Cupido dit weekend in de Lichte Tour in Reuver. Met een score van 70,147% werd de combinatie nipt tweede.

Voor volgende week staat Carlijn Huberts met Cupido (uit Promise elite pref prest PROK van Jazz, fokker Fried van Stiphout uit Hegelsom) op de startlijst van de KNHS Indoorkampioenschappen. Naast Cupido brengt ze daar ook de Rousseau-zoon Watoeshi aan de start in de Grand Prix U25.

Goede generale
“Dit was een goede generale voor het NK”, aldus Carlijn Huberts. “We hadden wat kleine foutjes maar Cupido liep superfijn. Ik wilde voor volgende week nog een keer de proef oefenen en er iets meer aan rijden. Dat pakte super goed uit, de draf was heel mooi en ook de pirouettes waren goed; daar was ik heel blij mee. Alleen bij het binnenkomen was Cupido even afgeleid. Ik moest op X halthouden en bij B kon je de doorgang naar het losrijden zien. Hij ging naar die mensen en paarden kijken, dat was natuurlijk niet helemaal de bedoeling. Ook in de eerste middendraf keek hij naar dat punt waardoor hij een galoppas maakte. Dat was jammer, want daar scoort hij normaal goed op. Verder was ik over de proef heel tevreden.”

Voorbereiding
“Woensdag was de diploma-uitreiking van de KNHS Instructeursopleidingen. Ik was gevraagd om mee te rijden in een clinic, dus we zijn woensdag al een keer in de baan in Ermelo geweest. Cupido is eigenlijk nooit kijkerig, maar het is fijn dat hij daar al een keer gelopen heeft. Hij was super braaf en vond het totaal niet eng dat de tribune vol zat. Daarnaast hebben we voor volgende week mijn kür een beetje aangepast, dus die moet ik deze week nog een keertje oefenen. In mijn oude Young Riders kür zat een halve pirouette, voor de Lichte Tour moest dat een hele worden. Verder gaan we deze week zo doortrainen, Cupido doet het super goed en ik hoop dat hij op het NK ook zo loopt!”

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners