Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op de wereldbekerkwalificatie in Wellington waren het wederom Laura Graves en Verdades die zowel de Grand Prix als de kür op hun naam schreven. De 17-jarige zoon van Florett AS liep naar 80,239% in de Grand Prix en 84,535% in de kür op muziek.

Dit was al de derde wereldbekeroverwinning van het jaar voor Laura Graves en Verdades (uit Liwilarda ster van Goya, fokker P. Crum uit Herveld). De combinatie heeft inmiddels al een groot aantal wereldbekerpunten verzameld voor de finale in Göteborg volgende maand. “Ik reken nergens op voordat het zeker is”, zegt Laura Graves. “Maar toen ik de laatste middenlijn van de kür opreed dacht ik ‘hopelijk is dit mijn ticket naar Zweden.”

Grand Prix
“In de Grand Prix was Verdades heel ontspannen, maar had ik hem misschien te lang losgereden”, vertelt zijn amazone. “Vaak warm ik hem heel kort op en dan ga ik de ring in. Soms als je hem langer losrijdt wordt hij heter in zijn hoofd, maar moe in zijn lichaam. Ik was wel heel blij met het zigzag appuyement en het feit dat hij zo ontspannen was in de galoptour.”

Na de Grand Prix viel ook de kür op muziek ten prooi aan de Amerikaanse combinatie. “Ik was heel tevreden over de kür. Daarna begon ik na te denken over deze locatie en de sponsoren die zo veel voor me betekenen. Dit is mijn laatste kür hier dit jaar. Het is erg bijzonder voor mij wat hier de laatste zes jaar allemaal gebeurd is.”

Uitslagen
Yvonne Losos De Muniz stelde Aquamarijn (United uit Toermalijn ster pref prest van Gribaldi, fokker P. van Kessel uit Vorstenbosch) voor in de kür, de combinatie eindigde met een score van 75,875% op een vijfde plek. Ook de zesde prijs was voor een KWPN-er. Amerikaan P.J. Rizvi scoorde 73,975% met Breaking Dawn (stb.naam: Ultiems Flemming, Akribori uit Eveline ster prest van L.Ronald, fokker W. van Kessel uit Boekel).

Bron: GDF/MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners