Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Ben Maher en de door Willy Wijnen gefokte Explosion W (v.Chacco-Blue) lijken een abonnement te hebben op topprestaties in de Global Champions Tour. Vandaag finishten ze als tweede in de Grand Prix.

De dag begon al goed met een tweede plaats in het tweede onderdeel van de Global Champions League-competitie vandaag. In deze 1.55/1.60m-proef direct op tijd finishten Ben Maher en zijn cashmaker Explosion W (Chacco-Blue uit Uarina ster sport-spr prest van Baloubet du Rouet, fokker Willy Wijnen uit Berlicum) als tweede en sleepten daarmee vast 19.000 euro binnen. Het bleek slechts een opwarmertje, want in de aansluitende Longines Global Champions Tour Grand Prix of Doha (1.60m) eindigden ze op geringe afstand van winnaar Julien Epaillard met Usual Suspect d’Auge (v.Jarnac) als tweede. Met deze vlotte dubbel foutloze rit pakten Ben en Explosion W nog eens 75.000 euro mee.

California zesde
In de GP bereikten vijf combinaties de barrage, onder hen Nederlander Frank Schuttert met Chianti’s Champion (v.Champion du Lys). Met een snelle barrage met één springfout eindigde hij als vierde. Bij Edwina Tops-Alexander en California elite sport-spr PROK (L’Esprit uit Olivia elite sport-spr pref prest PROK van Libero H, fokker Gerbrand van Beesten) viel dat gevreesde balkje in het basisparcours en dat bracht hen als snelste vierfouters op de zesde plaats.

JS voor KWPN 

€122,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners