Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-goedgekeurde hengst Desperado liet van zich horen op het KNHS Indoorkampioenschap in de Grand Prix. Emmelie Scholtens scoorde 70,290% met de Vivaldi-zoon.

Desperado (uit Sarita elite pref prest D-OC, fokker fam. Andeweg uit Randwijk) werd door zijn amazone Emmelie Scholtens van jongs af aan opgeleid, inmiddels gooit de combinatie hoge ogen in de Grand Prix. De imponerende zwarte hengst miste op een half procent het podium en mocht de vierde prijs in ontvangst nemen.

Goed gevoel
“Het gevoel was eigenlijk supergoed, maar ik was niet gaan baanverkennen en daar had ik achteraf spijt van”, vertelt Emmelie Scholtens. “Desperado is helemaal niet kijkerig maar er was een soort schaduw op de middenlijn. Met het losrijden liep hij echt heel goed, dus ik had het gevoel dat we wel een goede proef gingen rijden. Toen ik de AC-lijn op reed en ging halthouden, keek hij even naar beneden en schrok hij enorm van die donkere vlek. Normaal kijkt hij nergens naar, maar hij vond dit gewoon echt eng. Het was even zoeken voordat ik weer voorwaarts in draf kon en alles op die middenlijn ging gepaard met wat spanning. Met name beide pirouettes, die gingen echt de mist in. Dat zijn dubbeltellers, dus dat kost heel veel punten. Ik was blij met het gevoel en het commentaar van de jury, want dat was gewoon hartstikke goed. Als ik de pirouettes goed had afgemaakt had ik echt een goede score gehad. Het was wel een mooi oefenrondje voor Indoor Brabant, daar rijd ik Desperado in de CDI3* en Apache in de Wereldbeker.”

Revanche
Ook voor de Grand Prix stond er geen kür op muziek op het programma, in tegenstelling tot voorgaande jaren. “Als ik eerlijk ben voelt het nu niet als een kampioenschap. Ik denk dat bijna iedereen dat een beetje had. In mijn geval kon ik nu ook geen revanche meer nemen. Zeker in de Grand Prix zou het voor iedereen leuker zijn als ze het over twee dagen zouden verrijden. De kür is toch hetgene waar je graag naar kijkt, dus het trekt ook meer mensen. Iedereen heeft het over paardenwelzijn, maar de paarden in de Lichte Tour en ZZ-Zwaar liepen nu twee keer op één dag.”

Goud voor Zanardi
De titel in de Grand Prix ging met een score van 72,319% naar Hans Peter Minderhoud. Hij reed zijn schimmel Zanardi (Rubels uit Ilieze keur sport van Avignon, fokker A. Spronk- Franken, Oldebroek) met een mooie piaffe en passage-tour naar de gouden medaille. Ook voor de schimmelhengst Zanardi is The Dutch Masters – Indoor Brabant de volgende wedstrijd op het programma.

MvE voor KWPN

Foto: Hippo Foto

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners