Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

In de Grand Prix waren Daniel Bachmann Andersen en de KWPN-erkende Blue Hors Don Olymbrio al niet te verslaan. Ook de CDI3* kür op muziek van Indoor Brabant wisten ze te winnen.

Het is een succesweekend voor Daniel Bachmann Andersen, die zijn beide hengsten in topvorm heeft. Hij ging met Blue Hors Don Olymbrio (Jazz uit Olymbria keur pref van Ferro, fokker J. Lamers uit Oss) aan kop in de CDI3* kür op muziek met een score van 84,195%. De combinatie stond bij alle jury’s wederom unaniem op de eerste plek, de hoofdjury kende zelfs een 10 toe voor de harmonie.

Geweldige kür
“Don Olymbrio voelde fantastisch aan en liet zich heel fijn rijden”, aldus een tevreden Daniel Bachmann Andersen. “Hij wordt steeds meer ontspannen in de proef en steeds sterker. Hij kan nu de hele proef gedragenheid behouden zonder moe of gespannen te worden. Het was echt een geweldige kür en ook de Grand Prix gister was heel speciaal.”

Betrouwbaar
De ruiter is lovend over zijn opvallende voshengst: “Om te beginnen is hij heel soepel en elastisch, hij heeft drie supergoede gangen en een fantastische instelling. Als ik iets juist vraag dan zal hij nooit fouten maken, daardoor is hij heel betrouwbaar in de ring. Daarnaast is hij natuurlijk heel mooi en aansprekend. Nu hij wat sterker wordt in het achterbeen kan hij zich wat meer gaan dragen, daardoor krijgen we ook wat meer lengte in de hals. Don Olymbrio is echt heel speciaal.”

Uitslag
Met de Rubels-zoon Zanardi (uit Ilieze keur sport van Avignon, fokker A. Spronk- Franken, Oldebroek) pakte Hans Peter Minderhoud de derde plek. Hij scoorde 79,950% in zijn kür op muziek. De KWPN-goedgekeurde GLOCK’s Voice (De Niro uit Rohbria prest van Rohdiamant, fokker W. & I. I.G.M. van Gisbergen-Sponselee uit Hooge Mierde) scoorde 79,605%. Daarmee eindigden hij en Edward Gal als vierde. Emmelie Scholtens werd met de eveneens KWPN-goedgekeurde goedgekeurde Desperado (Vivaldi uit Sarita elite pref prest D-OC, fokker fam. Andeweg uit Randwijk) vijfde, hij liep naar 77,445%. Adelinde Cornelissen en Zephyr (Jazz uit Liagonda van Farmer, fokker W. Cornelissen uit Beilen) eindigden met 76,385% als zesde. Marlies van Baalen en Ben Johnson (Johnson uit Vinea M elite prest D-OC van Ferro, fokker C. van Andel uit Abcoude) werden zevende, zij scoorden 74,875%. Chinook, volle broer van Desperado, eindigde met Patrick van der Meer als achtste met een score van 73,775%. Simon Missiaen en Charlie (Florencio uit Vinora ster van Osmium, fokker fam. Van der Heijden) kregen 73,720%, goed voor een negende prijs.

(MvE voor KWPN - Foto: Hippo Foto)

€121,30 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners