Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Deze week werd de definitieve deelnemerslijst bekend gemaakt voor de Wereldbekerfinale springen, dat plaats vindt van 3 tot en met 7 april in het Zweedse Gothenburg. Op de lijst zeven KWPN’ers, waaronder titelverdediger Breiling LS.

In totaal komen 35 springruiters uit achttien verschillende landen aan de start in de Scandinavium Arena in Gothenburg. Beezie Madden komt haar titel verdedigen met Breitling LS (Quintero uit Armonia la Silla van Acord II, fokker La Silla uit Nuevo Leon) waarmee ze vorig jaar de zegen boekte. Ook dit jaar zal zij een serieuze poging doen om haar concurrenten achter zich te houden en zo voor de derde keer de Wereldbekerfinale te winnen. Haar eerste overwinning in de Wereldbekefinale was in Gothenburg in dezelfde arena.

Naast de KWPN-erkende Breitling, komt landgenoot Richard David met Unaniem-zoon Cooper (stb.naam Carfield uit Whisper sport-spr van Baloubet Du Rouet, fokker B. Vink uit IJsselstein en M.P. Helsloot uit Montfoort) aan de start. Vorig jaar werd de Amerikaan tweede in de Wereldbekerfinale met de toen pas 9-jarige Eddie Blue (v.Zirocco Blue VDL).

De Egyptenaar Mohamed Sadek heeft twee ijzers in het vuur, Quasimodo Z-zoon Europa (uit Jonkvrouw ster prest van Burggraaf, fokker S.L. Grandia uit Bleiswijk) en Toulon-zoon Woulon L (uit Laronia-L keur prest van G.Ramiro Z, fokker Th. Lemmers uit Baexem). Het is mogelijk om voor de eerste rubriek, een jachtparcours, een ander paard in te zetten. Wojciech Wojcianiec is de laatste tijd succesvol met Naccord Melloni. De als Encore Nabab O.H. geboren Naccord Melloni (Nabab de Rêve uit Oberlina van Acord II, fokker Voegersbedrijf Harmsen BV uit Hengelo) vormt al vier jaar een combinatie met de Poolse ruiter. Twee weken terug wist de Pools gekeurde KWPN-hengst nog de 1.55m-Grand Prix van Warsaw te winnen.

Voor Zwitserland is Beat Mändli de enige ruiter op de lijst, hij reist af naar Zweden met zijn elfjarige Veron-dochter Dsarie (uit Tinette van Ahorn, fokker M. Smit uit Dedemsvaart). De Zwitserse ruiter won al eens de Wereldbekerfinale en Olympisch zilver en zal zeker een gooi doen naar het hoogst haalbare. De zevende en laatste KWPN’er is zeker niet de minste. De Belg Pieter Devos komt aan de start met Apart (Larino uit Petroesca stb-ext prest van Burggraaf, fokker Stal Hendrix uit Kessel), waarmee hij eerder dit jaar al derde werd in de 1.60m-wereldbekerwedstrijd van CSI5* in Basel en de 1.50m-rubriek won op het vijfsterrenconcours in Bordeaux. In de Grand Prix van laatst genoemde concours noteerde hij de snelste tijd, maar moest onderweg een springfout incasseren.

De Wereldbekerfinale wordt voor de 41e keer georganiseerd, voor Nederland verschijnen er ditmaal geen springruiters aan de start. Bekijk een overzichtspagina met de deelnemende paarden hier

Definitieve deelnemerslijst springen

Foto: Dirk Caremans

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners