Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op 19 maart is de bekende tuigpaardfokker Bep Bon op 87 jarige leeftijd in zijn woonplaats Hilversum overleden. Bep Bon werd in 2003 Tuigpaardfokker van het Jaar. De momenteel aan het verrichtingsonderzoek deelnemende hengst Jean Pierre komt uit de stam van Bep Bon.

Niet het aantal successen maar de wijze waarop de Fokker van het Jaar het KWPN-fokdoel in praktijk weet te brengen, is een passage uit het protocol behorende bij de benoeming van Bep Bon tot Fokker van het Jaar 2003. Het protocol licht verder toe dat de grootse fokkerijprestaties van de kleinere fokker Bep Bon, die met slechts enkele merries fokte, hem tot Fokker van het Jaar maakten.

Bep Bon begon zijn fokkerij met de Irak-dochter Olanda en door met het juiste fokkersinzicht steeds voor prestatiehengsten te kiezen bouwde hij een zeer succesvolle en ijzersterke foklijn op waaruit vele beste keuringsmerries en concourspaarden zijn voortgekomen. Het zijn er vele maar een heel bekende merrie is wel de keur preferente prestatie merrie Justina, een dochter van Renovo, die als driejarige kampioen was bij de stermerries op de UTV. Nico Calis bracht vele paarden uit de stam van Bep Bon uit op de concoursvelden en dat leverde talrijke prachtige successen op.

Maar de fokkerij van de altijd gedreven en zeer deskundige fokker Bep Bon is nog zeer actueel: de door Annemiek Calis gefokte hengst Jean Pierre (v.Avion Pierre), die momenteel aan het verrichtgingsonderzoek deelneemt, komt uit Bustina (ster van Vikking) en zij is een telg uit de stam van bijzonder succesvolle tuigpaardfokker Bep Bon.

Het KWPN wenst de familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Foto Jean Pierre: Sandra Nieuwendijk

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners