Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Titan Wilaras van Platinum Stable heeft ruim twintig paarden verkocht aan Rom Vermunt en mede-investeerder Harld Bruinier van de firma Bruver BV. Ook de KWPN-goedgekeurde hengsten Ferguson, Kyton, Indigro en Hamilton Platinum behoorden tot dit koppel paarden.

De achtjarige Floriscount-zoon Ferguson (uit Liebelei van Lauries Crusador, fokker E. Luetjen uit Grasberg) slaagde in 2014 met 85 punten voor zijn verrichting en liep reeds op Lichte Tour-niveau. Hij heeft één goedgekeurde zoon bij het KWPN: Kyton (uit Wilbria keur pref van Ferro, fokker W.J.J. Goesten uit Berkel Enschot). Ook de Negro-zoon Indigro (uit Pralina elite pref sport D-OC van Jazz) en Hamilton Platinum (Numero Uno uit L-Brina keur pref prest sport van Burggraaf), kampioen van de Stallion Show 2015, vonden hun weg naar de stallen van Rom Vermunt.

Niks forceren
“Omdat de heer Wilaras zijn bedrijf in Nederland wil beëindigen kreeg ik samen met Harld Bruinier de mogelijkheid om deze paarden te kopen”, begint Rom Vermunt. “We hebben alle aanwezige paarden in één koop gekocht en daar zijn we heel blij mee. Als jonge hengst heb ik Ferguson op de Hannoveraanse hengstenkeuring aangekocht voor de heer Wilaras. Ik ben altijd gek van die hengst geweest, dit was een mooie kans om eigenaar van hem te worden. Zelf heb ik een aantal fijne nakomelingen van hem en ook uit zijn fokwaarde blijkt dat hij heel goed fokt. Deze week heben we Ferguson ondergebracht bij Bart Veeze en dat lijkt heel goed. Daarnaast hebben we in Hengstenhouderij Brinkman een heel fijn hengstenstation gevonden. 22 april is de hengstenshow bij Brinkman, dat wordt het eerste publieke optreden van Bart en Ferguson. Daarna willen we rustig de tijd nemen om een combinatie te worden en niks forceren. Ferguson moet even de kans krijgen, dat verdient hij.”

Fijne paarden
“Het plan is dat ook Kyton en Indigro dit jaar beschikbaar zijn voor de fokkerij, maar het is nog onduidelijk waar. Ik heb deze paarden nu zelf allebei twee keer gereden en het zijn echt hele fijne paarden om mee te werken. Kyton heeft een waanzinnig achterbeen en laat heel veel aanleg voor het hogere werk zien, daarnaast heeft hij een droomgaloppade. Ik hoop dat hij zijn familielid Don Olymbrio achterna kan gaan. Naast de dressuurpaarden hebben we ook twee springpaarden gekocht, waaronder Hamilton. Ik heb vroeger zelf veel gesprongen en nog twee springpaarden bij een ruiter staan. Diezelfde ruiter heeft nu ook Hamilton geprobeerd. Deze hengst heeft veel ruiterwissels gehad en moet de tijd hebben om rustig op te bouwen, maar het is zeker de bedoeling dat hij binnenkort op wedstrijd verschijnt.”

(MvE voor KWPN - Foto: Melanie Brevink van Dijk)

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 119,50

Lidmaatschap KWPN

  • Word nu lid van het KWPN en krijg de laatste maanden van dit jaar gratis, daarbij bent u ook heel 2021 lid voor het tarief van 2020: 119,50 euro (incl. BTW)
  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners