Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Onze zuiderburen hadden gister een mooie dag in petto voor de dressuurliefhebbers. Dat begon met een IBOP, waar niet minder dan vijf merries die 80 punten-grens overschreden, en werd gevolgd door een hengstenshow.

Bij de Dena Stables in Turnhout kregen Floor Dröge en Toine Hoefs 21 dressuurmerries te beoordelen in de IBOP en niet minder dan 18 slaagden voor deze aanlegtest. Acht daarvan zijn van Van Olst Horses, waar onlangs al een stamboekkeuring is georganiseerd en de veiling Van Olst Sales voor de deur staat. Alle acht geslaagde IBOP-merries komen op vrijdag 19 april onder de hamer op deze veiling in Den Hout.

Goede Glamourdales
De Glamourdale-dochter Koco Linda (uit Colinda ster PROK van Tuschinski) van fokkers Jelke en Linda Heida uit het Friesche Oldeholtpade kwam met een 9 voor de galop uit op de hoogste dagscore van 83,5 punten. Afgelopen zomer viel deze merrie al op door als vierde te eindigen in de finale van de Nationale Merriekeuring. “Ook onder het zadel liet Koco Linda veel talent en drie goede basisgangen zien. Het is een stoere merrie met veel techniek in beweging en een opvallend mooi voorbeengebruik in haar goede galop. Ze heeft veel houding en balans en liet zich, ondanks dat ze nog niet zo lang onder het zadel is en daardoor soms nog iets gespannen was, ook al goed rijden. Echt een talentvolle merrie!”, licht Floor Dröge toe over de kersverse elitemerrie. Twee merries slaagden met 80,5 punten: de Glamourdale-dochter Linda S (uit Celesta van de Kempenhoeve van Don Renoir, fokker J. Strous uit Hunsel) van hoofdleverancier Gertjan van Olst, en de hoogdrachtige Jikita (Ferdeaux uit Tikita keur pref van Havidoff) van fokker W.M. van der Aa uit Vinkel. “De Glamourdale-merrie heeft drie goede basisgangen met veel kracht en afdruk in galop. Ook de vijfjarige Jikita, die over enkele weken aan telling is, liet zich goed bewerken en beschikt over drie goede basisgangen. Ze heeft van nature een goede houding en balans, en pakte ondanks haar dikke buik het werk heel goed aan.”

Complete merries
Met 80 punten legden Kressida Sollenburg (Geniaal uit Elegance Sollenburg elite IBOP-dres PROK van Tango) van fokker Adri Zekveld en de Sir Donnerhall-dochter High5 (uit Carola van de Kempenhoeve ster PROK van Future, fokker D. Cools uit Loenhout) van J. Smits uit Steensel hun IBOP met goed gevolg af. “De Nederlandse inbreng was groot deze IBOP, maar dat komt ook doordat de IBOP’s in Vlaardingen en Oosteind zijn uitgevallen. De vierjarige Kressida Sollenburg heeft een opvallende draf met een functioneel achterbeengebruik, en beweegt mooi van de grond. De Sir Donnerhall-merrie High5 is ook een heel compleet dressuurpaard. Ze heeft een patente draf waarin ze goed kan schakelen”, aldus Dröge. High5 kon aansluitend bij de stamboekopname worden opgewaardeerd naar 70 punten voor exterieur, waardoor ze tevens het sterpredicaat ontving. Vervolgens verschenen er in Turnhout van verschillende hengstenhouders dressuurhengsten in de baan voor de goed bezochte hengstenshow.

Volledige uitslagen

JS voor KWPN

€122,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot KWPN.tv
  • Gratis advertenties plaatsen op KWPN Horses for Sale
Word nu lid
€22,- per jaar

JongKWPN lidmaatschap

  • Ben jij tussen de 16 en 30 jaar?
  • Ben jij geïnteresseerd in fokkerij en sport? 

Dan is JongKWPN vast en zeker iets voor jou! JongKWPN biedt een gevarieerd programma. 

Word nu lid

Official Partners