Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Het EPTM-examen stond voor vandaag op de planning. 14 merries namen vanochtend deel aan het examen, waaronder 4 dressuur-, 1 Gelderse en 9 springmerries. Drie merries behaalden 80 punten of hoger voor hun verrichting.

Van de 14 merries behaalde Labeau GS (Fellini uit Charlotte stb elite sport-(dres) ibop-(dres) PROK van Vivaldi, fokker E. Gesthuizen-Smits uit Ottersum) de hoogste punten van de dag. Deze merrie behaalde 86 met een 9 voor de houding, aanleg en balans en de draf. De merrie is daarmee uitgenodigd voor de Nationale Merriekeuring.

Met 80,5 punten gaat de For Pleasure dochter Lelie Ludine ( uit Takkieludine stb keur van Calvados, fokker H. van der Scheer uit Kamperveen) naar huis. Het is een royaal ontwikkelde merrie die tijdens de test veel balans heeft getoond. Uit dezelfde familie komt de eveneens geslaagde jeugdige merrie Ludine (Farfan uit Haifa Ludine stb elite EPTM-(spr) PROK van Nabab de Reve, fokker T. van Dijk – v.d. Scheer uit Kamperveen). Ludine heeft een goede hardheid op de benen, heeft tijdens de test veel inzet en goede reflexen getoond. De merrie heeft veel progressie gemaakt de laatste weken en is met 78 punten geslaagd. De moeder van deze merrie is eerder ook geslaagd voor een ETPM-test in Ermelo met 78,5 punten.

Laravola (Harley VDL uit Sharavola stb keur sport-(spr) van Ahorn, fokker H.L.J. Kessels uit Meerlo) is een ruim ontwikkelde en aansprekende merrie en is met 80 punten geslaagd vandaag. De merrie liet veel afdruk zien en was voorzichtig boven de sprong. Het is een atletisch paard dat in de laatste deel van de test nog veel progressie heeft laten zien.

Deze EPTM-test deed er ook een Gelderse merrie mee, welke vandaag met 72 punten ook geslaagd is. Lady Mary (Henkie uit Zamyra stb ster pref PROK van Elegant, fokker A.J. Provily uit Elsloo) is zadelmak gemaakt op het centrum en is een goed bewegend paard dat met veel inzet springt. De dochter van Henkie komt uit dezelfde moeder als de reeds goedgekeurde Gelderse hengst Floris BS.

Aankomende week start het voorjaarsverrichtingsonderzoek voor de rijpaarden en in juni gaat de eerstvolgende EPTM-test weer van start.

Bekijk hier de uitslag van de ETPM-test

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners