Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-goedgekeurde hengst Daily Diamond gaat zijn carrière voortzetten onder Annabel Rootveld. De zevenjarige zoon van Daily Deal staat weer bij De Watermolen in Haaksbergen.

Daily Diamond (Daily Deal uit Fairy Tale van Furst Heinrick, fokker J.H. Hormann uit Landesbergen) slaagde in 2015 met een score van 87,5 punten in het verrichtingsonderzoek, daarna werd de hengst gereden door Bart Veeze. Hij is in eigendom van Anneke Greve-Vellekoop en Nico Witte. Annabel Rootveld rijdt al langer paarden voor Jan en Anneke Greve, daaronder nu dus ook Daily Diamond.

Combinatie
“Begin dit jaar ben ik Haaksbergen gaan wonen, in goed overleg met Bart is toen besloten dat ik Daily Diamond ging rijden”, vertelt Annabel Rootveld. “Daily Diamond blijft gewoon bij Jan en Anneke op stal staan en ik ga er bijna iedere dag heen om hem te rijden. Zo is de sport en dekdienst goed te combineren, ik denk dat dit voor hem het meeste rust brengt.”

Niet overhaasten
“Ik ben heel blij met Daily Diamond, hij is echt superleuk. Het is een heel meewerkend en fijn paard. Naast zijn goede karakter heeft hij fijne gangen met heel veel tact. We hebben de laatste tijd best veel hengstenshows gehad en gaan nu rustig doortrainen. Als we een combinatie zijn geworden, dan ga ik hem ook uitbrengen. Ik denk wel dat het heel belangrijk is om de tijd te nemen en niks overhaast te doen. Ik wil niks afdwingen, maar Daily Diamond de kans geven om zich te ontwikkelen. We zullen zien wat de toekomst brengt!”

MvE voor KWPN

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners