Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen


Veulenveiling Borculo viert haar 40-jarig bestaan en gaat voortvarend van start met de eerste editie van de Borculo Online Veulenveiling. Deze online veiling, van 26 t/m 29 april op www.veulenveilingborculo.nl, biedt fokkers en kopers een unieke kans. Het nieuwe online afzetkanaal vormt immers het ideale podium voor wat vroeger geboren, genetisch zeer interessante veulens die te oud zijn om in de augustusveiling te verschijnen. Zoals een ieder van Veulenveiling Borculo is gewend, hebben de selectiecommissies springen en dressuur opnieuw zeer streng geselecteerd op beweging, model en sportprestaties in de moederlijnen. Dit heeft een prachtige, exclusieve collectie van vier springveulens en zes dressuurveulens opgeleverd.

Totilas & Grand Galaxy Win
Als we de collecties in vogelvlucht doorlopen, valt bij de dressuurveulens (4 hengsten, 2 merries) het grote aandeel Grand Prix-genen op, zowel in de vader- als moederlijn. Dat geldt voor het merrieveulen met de combinatie Totilas x Negro, maar net zo goed voor het hengstveulen van Escolar x Belissimo M. Verder zien we in de collectie een dochter van Glock’s Toto Jr. uit de zus van Grand Galaxy Win, een zoon van Fürstenball uit een sterke tak van de wereldberoemde Dodona-stam, een zoon van Jarville uit de rechtstreekse lijn van de bekende fokmerrie Murona en tot slot een zwarte eyecatcher uit de combinatie For Romance II x De Niro.

Van ’t Roosakker genen & Sina stam
De bijzonder interessante springveulens (2 hengsten, 2 merries) blijven hier niet bij achter. De zonen van de geweldige BWP-hengsten Halifax van het Kluizenbos (Lorenzo de Luca) en Kassander van ’t Roosakker (Gregory Wathelet) hebben moeders, respectievelijk van Zirocco Blue VDL en Verdi TN, die een zus zijn van in totaal acht internationale springpaarden. Bij de twee genetisch hoogwaardige merrieveulens zien we allereerst de hengst Colman samengebracht met een zeer sterke tak van de beroemde Sina-stam en daarnaast Olympiër Apardi gecombineerd met de zus van Etoulon VDL.

Online bieden 
De Borculo Online Veulenveiling is een nieuw veilingconcept onder de paraplu van Veulenveiling Borculo. Van vrijdag 26 tot en met maandag 29 april kan er online worden geboden op de exclusieve collectie. Geïnteresseerde kopers kunnen zich registreren via www.onlineveilingborculo.nl/registreren.

Overige veilingen

Een maand later is het op 24 mei tijd voor de tweede editie van de Borculo CSI Veulenveiling (springveulens) tijdens Jumping Schröder Tubbergen. Het veilingseizoen 2019 sluiten we af  met de vertrouwende Borculo Elite Veulenveiling, die al sinds 1979 op de kalender staat. Op woensdag 28 augustus (springveulens) en donderdag 29 augustus (dressuurveulens) vindt deze plaats in de aansprekende entourage van PSC Lichtenvoorde te Vragender.

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners