Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Op CDI3* Nieuw en Sint Joosland liep de KWPN-erkende Hexagon’s Double Dutch naar een derde plek in de Grand Prix kür op muziek. Onder Thamar Zweistra scoorde de voshengst 73,835%.

In de Grand Prix werden Thamar Zweistra en Hexagon’s Double Dutch (Johnson uit Ushimanda keur prest van Rubiquil, fokker L. van Lieren uit Schiedam) al vijfde met een score van 70,413%. In de afsluitende kür op muziek wist de combinatie op te klimmen naar een derde plek. Met deze resultaten maakte de combinatie, die is opgenomen in het nationale B-Kader, een goede start aan het nieuwe seizoen.

Moeilijke kür
“Double Dutch was heel fit, fris en mooi scherp in de Grand Prix, dus ik was heel blij met mijn proef,” begint Zweistra. “Ik had een hele dure fout in de serie om de pas, maar voor de rest was hij echt heel fijn. De kür was wel helemaal foutloos, daar was ik echt heel tevreden over. Het is een hele moeilijke kür op de muziek van The Greatest Showman. Alles komt snel achter elkaar, dus je kunt eigenlijk geen misser maken. Nu lukte alles heel makkelijk en scoorden we ook technisch mooie punten.”

Boedapest
Voor de Hongaarse familie Yom Tov rijdt Thamar Zweistra onder andere de Jazz-merrie Erina. Zij organiseren begin mei een wereldbekerkwalificatie in Boedapest. “Dat is mijn eerstvolgende wedstrijd, daarna het NK Dressuur en Hippisch Geesteren. Vorig jaar ben ik ook in Boedapest geweest, maar nu is het op een andere locatie die iets dichterbij is. Het is de eerste keer dat zij deze wedstrijd organiseren dus ik ben erg benieuwd!”

(MvE voor KWPN - Foto: Hippo Foto)

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners