Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

Vorige week werd Gerard Korbeld geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg zijn koninklijke onderscheiding niet enkel voor zijn bijdrage aan de Nederlandse paardensport, maar ook voor vrijwilligerswerk bij verschillende stichtingen.

“Ik had werkelijk niets in de gaten”, vertelt Gerard Korbeld. “Ik zou naar de gemeente komen omdat een oud-werknemer van mij een lintje zou krijgen, mijn vrouw moest die dag toevallig ook weg. Toen ik daar aankwam noemde de gemeentebode een aantal namen, daar hoorde ik ook bij. Ik liep mee het theater in en kreeg een geweldig applaus van het publiek. Dat was het moment dat het me duidelijk werd, echt een volslagen verrassing.”

Harmeling Interieurs 
Gerard trad in 1965 als meubelmaker in dienst bij Harmeling Interieurs in Rijssen. Na diverse functies in het bedrijf bekleed te hebben nam hij in 1988 samen met drie anderen de aandelen van het bedrijf over. Als directeur gaf hij daarna leiding aan de verdere groei van het bedrijf. Hoewel Gerard in 2008 formeel terugtrad als directeur, bleef hij een belangrijk klankbord en adviseur voor de nieuwe directie. Mede daardoor heeft hij het bedrijf door de economische crisis heen geholpen, waarbij het behoud van werkgelegenheid voor hem centraal stond.

Vrijwilligerswerk
Naast zijn werk bij Harmeling Interieurs voerde Gerard ook bestuurlijke functies uit bij verschillende stichtingen, dit deed hij op vrijwillige basis. Hij was bestuurslid en voorzitter van het Samenwerkingsverband Twente/Salland. Dit is een organisatie waarin bedrijven uit de regio gezamenlijk jongeren opleiden tot meubelmaker of interieurbouwer. Sinds 2009 is Gerard voorzitter van Stichting Hippisch Centrum ’t Oale Spoor, mede door zijn vastberadenheid is er onder andere een nieuwe manege gerealiseerd. Ook bij de Stichting Karibu Rwanda was hij bestuurslid en leverde hij een grote bijdrage, deze stichting bouwt scholen en kindertehuizen in Rwanda.

Paardensport
“Vrijwilligerswerk doe je gewoon”, reageert Gerard nuchter. “Als ik gevraagd word voor iets en ik heb de tijd, dan doe ik dat. Ik geniet ervan als ik mensen kan helpen. Zo ook met de paardensport, dat is begonnen met Carambole en Ukato en daar ben ik verder ingegroeid.” Inmiddels heeft Gerard meerdere talentvolle paarden in eigendom, waaronder de KWPN-goedgekeurde Governor. Samen met Adelinde Cornelissen is hij ook eigenaar van de eveneens goedgekeurde Fleau de Baian. Met haar en Willem Greve heeft hij in verschillende jonge paarden geïnvesteerd.

Voldoening
“Het werk wat ik gedaan heb is geen opoffering geweest. Ik heb het met heel veel plezier gedaan en kreeg er veel voldoening van. Ik heb veel mensen leren kennen, van iedere stichting waren dan ook verschillende mensen aanwezig toen ik geridderd werd en dat was erg gezellig. Het was fantastisch en een hele leuke waardering. Elkaar helpen levert het meeste plezier op, daar ga ik dan ook zeker mee door.”

(MvE voor KWPN - Foto: Hippo Foto)

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
€ 119,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners