Rijpaard


Tuigpaard

Gelders paard


Jong KWPNToepassen

De KWPN-erkende Hexagon’s Double Dutch kwam dit weekend aan de start op de wereldbekerkwalificatie van Pilisjaszfalu. De Johnson-zoon werd vierde in de Grand Prix en vijfde in de kür.

Thamar Zweistra was met Hexagon’s Double Dutch (Johnson uit Ushimanda keur prest van Rubiquil, fokker L. van Lieren uit Schiedam) in Hongarije voor de wedstrijd van de familie Yom-Tov, voor wie de amazone meerdere paarden rijdt. In de Grand Prix scoorde de combinatie 71,109%. De Wereldbeker kür op muziek van Pilisjaszfalu sloten ze af met 73,375%.

Complimenten
“Double Dutch was het hele weekend heel fijn”, begint Thamar tevreden. “Hij was goed bij de les en gaat steeds beter wennen aan het reizen. Het was ver weg, maar daar had hij eigenlijk geen last van. We hebben een foutloze Grand Prix neergezet, daar was ik heel tevreden over. Hij loopt steeds constanter door de baan en wordt wat rustiger in zijn beweging, dat wordt veel beter gewaardeerd. Ik krijg veel complimenten dat Double Dutch echt verbeterd is, maar ik heb wel het gevoel dat het nog veel beter kan.”

NK Dressuur
“Ook de kür liep Double Dutch heel fijn, scherp en foutloos door. Wel vond ik het jammer dat de moeilijkheidsgraad niet vooraf werd berekend. Met die nieuwe methode van de FEI komt mijn kür op een 9,5 uit qua moeilijkheidsgraad, nu bleef dat cijfer hangen op 7,5 en 8.” De volgende wedstrijd van de combinatie, die is opgenomen in het B-Kader, is het NK Dressuur. “Hij heeft nu even een paar dagen rust van de reis, dan gaan we weer lekker aan de slag richting het NK!”

Uitslagen
Hans Peter Minderhoud pakte met de Rubels-zoon Zanardi (uit Ilieze keur sport van Avignon, fokker A. Spronk- Franken, Oldebroek) een vijfde plek in de Grand Prix. In de kür op muziek waardeerde de combinatie zich op naar een tweede prijs met 74,475%. Morgan Barbancon werd in het zadel van Bolero (Johnson uit Densie ster pref prest van Vincent, fokker H. van Hattem uit Oldebroek) derde in de Grand Prix, in de kür op muziek eindigde de combinatie als vierde.

(MvE voor KWPN - Foto: Hippo Foto)

 

€ 59,50 per jaar

Lidmaatschap KWPN Database

  • Betrouwbaar, compleet & overzichtelijk
  • Predicaten, prestaties, moederlijnen en nakomelingen
  • Van KWPN-goedgekeurde en -erkende hengsten ook: verrichtingscijfers en -rapportages en fokregistraties
Abonneer nu
Nu € 59,75

Lidmaatschap KWPN

  • Iedere maand het KWPN Magazine - In de Strengen
  • Onbeperkt toegang tot de Database en KWPN.tv
  • Deelname aan alle activiteiten
  • Registreer uw fokproduct
  • Bied uw paard of veulen aan op KWPN Marktplaats
Word nu lid

Official Partners